Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakové čerpadlo na 12V

Od: ftr odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, můžete mi poradit tlakové čerpadlo (na 12V) pro zalévání hadicí na zahradě?

Čerpat se bude ze studny, která má cca. 3ma hadice má cca. 30m. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já mám na zalévání čerpadlo od Gardena. Čerpadlo má napájení ze sítě 230V a výkon elektromotoru je 600W.

Když to přepočítám na tak při tvém napájení 12V bych potřeboval 50A, abych z motoru dostal výkon 600W. To znamená napájet čerpadlo z autobaterie (spíše několika autobaterií) a připojit čerpadlo pořádně silným kabelem.

Jestli takové čerpadlo existuje, to nevím. Snad ještě někdo poradí.

Napadá mne řešení koupit samostatně čerpadlo na vodu s vhodnými parametry a k tomu koupit stejnosměrný elektromotor. Pak si musíš čerpadlos elektromotorem propojit a vyzkoušet.

Ale připrav se na to, že cena takového řešení bude docela vysoká.

hodnocení

0x

Šlo by použít toto (spuštěné do studny nad hladinu vody, sací výška 2m). solfoton.eu/... případně zkusit poptat eshop.neosolar.cz/... V každém případě při 12V nebude množství vody nijak závratné, ale na občasné zalévání bude stačit..

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že ti nezbude,než použít ruční čerpadlo.Bez sítě 230 V to nepůjde.

JABRAKA

jenda2*
hodnocení

0x

Takové čerpadlo se běžně neprodává. V bojové technice se používá čerpadlo pro odčerpání vody ze zaplaveného prostopu usádky, bohužel na 24 V a se značným odběrem. Čerpá to šíleně ale bez velkého akumulátoru nemáte šanci.

zbynek1*
hodnocení

0x

zkuste se podívat tady, jsou na 12v a některé dávají i 25l/m atlak kolem 2 bar :)

karavan.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]