Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi poradit tlakové čerpadlo (na 12V) pro zalévání hadicí na zahradě?
Čerpat se bude ze studny, která má cca. 3ma hadice má cca. 30m. Díky.
Já mám na zalévání čerpadlo od Gardena. Čerpadlo má napájení ze sítě 230V a výkon elektromotoru je 600W.
Když to přepočítám na tak při tvém napájení 12V bych potřeboval 50A, abych z motoru dostal výkon 600W. To znamená napájet čerpadlo z autobaterie (spíše několika autobaterií) a připojit čerpadlo pořádně silným kabelem.
Jestli takové čerpadlo existuje, to nevím. Snad ještě někdo poradí.
Napadá mne řešení koupit samostatně čerpadlo na vodu s vhodnými parametry a k tomu koupit stejnosměrný elektromotor. Pak si musíš čerpadlos elektromotorem propojit a vyzkoušet.
Ale připrav se na to, že cena takového řešení bude docela vysoká.
Šlo by použít toto (spuštěné do studny nad hladinu vody, sací výška 2m). solfoton.eu/... případně zkusit poptat eshop.neosolar.cz/... V každém případě při 12V nebude množství vody nijak závratné, ale na občasné zalévání bude stačit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.