Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítok a odtok WC

Od: kotelnicek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím Vás potřebuji poradit s přítokem vody do nádrže a kapaním, čím by mohla být zapříčiněna nečinnost. Co se týče přítoku, voda absolutně vůbec zařízením neproteče a když přišroubuju "spojku" mezi tyčí a nádržkou a napustím vodu kupř z pet lahve, tak protéká... přikládám fotografie. děkuji za informace a odbornou pomoc:)

Přítok a odtok WC

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

já osobně bych odstavil přívod vody, odšrouboval tu přívodní trubku, potom odšrouboval tu matici z venku nádrže, co drží upevněnou automatiku, která má zavírat přívod...to, co je na obrázku vpravo... to bych položil třeba na noviny nebo hadr, ,opatrně rozebral, a vyčistil vše od nánosu jemného písku a rzi, které to mají vše na svědomí... mělo by tam na vstupu být jemné sítko a to bude zanesené... jen si pamatovat, jak co bylo poskládané...

podle obrázku je vidět, že už nějaký pátek ta nádržka slouží... takže teď oprava a potom sem tam preventivně pročistit...

a dejte vědět...

doplněno 19.08.09 06:45:

zkuste si do vyhledávání (někde vpravo taková modrá položka) napsat splachovač, nebo WC, nebo nádržka, na tuto tému je tu dost otázek, možná, že si rozšíříte obzor i v dalším okolo splachování...

kotelnik
hodnocení

to jsem vsechno samozrejme udelal, je to sice silene, ale na fotce je jiz vse vycisteno. bylo to uplne silene spinave, tj pravda, mame tady dosti bohatou vodu na veskery bordel... prikladam fotografii a prosim o upresneni co presne je mysleno jako sitko, dekuji

Přítok a odtok WC #2

sitko je : tenky dratek vodorovny, tenky dratek svisly a takhle asi 30krat opakovane vedle sebe s malinkymi mezerami mezi dratky. :P. Melo by tam nekde byt. Casto byva plne kamínků.

hodnocení

0x

jak trefně kolega doplnil, sitko je... a mělo by tam někde být, ale...buď u tohoto typu nebylo, nebo ho tam při montáži nedali, někdy bývá dokonce jen vložené ve šroubení mezi tou přívodní mosaznou trubkou na obrázku a přívodní hadičkou. Je to různé provedení, těžko posoudit... ale když není, tak častěji čistit, nebo nasadit filtr na hlavní přívod vody, a budou čisté i ventily a bojler a pod., nepíšete, či je to byt nebo dům a pod.

Jsem rád, že to pomohlo...

kotelnik

ano, nejspise zde sitko vubec neni..procistil jsem ted jeste jednou vse, kudy si myslim, ze nejspise proteka voda, tak to tam zkusim dat a uvidim jak to pujde ci nepujde...pak dam vedet, zatim diky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]