Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis poloviny domu

Od: bezradny* odpovědí: 7 změna:

dobrý den

mám otázku s přítelkyní jsme koupily dům hypoteka je na mě barák na půl hlásený jsem jen já.

teď se rozcházíme co dělat jak přepsat tu druhou pulku na mě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Abych byl upřímný, nerozumím čí je dům - tedy, kdo je zapsaný v katastru jako vlastník domu a kdo si vzal hypotéku.

paw*
hodnocení

0x
Knprepisuntendruhe pulky je treba hlavne souhlas banky, pac se meni rucitele. A pak sup na katastr.

jenda2*
hodnocení

0x

Z vašeho neúplného popisu se těžko určují vztahy. Pravděpodobně je hypotéka celého domu na vás, z toho vaše je jen polovina domu a druhá polovina přítelkyně?

Jestli jste to tak zmatlali, tak to vám gratuluji. Při rozchodu ji budete platit odstupné a poplatky ze převod?

Uděláte u právníka vyrovnání, ona na vás převede svou polovinu, za který odhad asi také zaplatíte a budete spokojený, jak jste to vše zamotali nesmyslným nápadem?

sebod*

Jendo, třeba nebude platit odstupné. Na domě je hypoteka, takže výše hypoteky se odčítá od ceny domu.

ihyvoxip5

Proč by se měla výše hypotéky přítele odčítat od hodnoty nemovitosti té přítelkyně?

Ona nic nedluží.

jenda2*

Protože cena při koupi byla jiná než cena při přepisu. Každý rok se cena zvedá a zřejmě bude i teď. A celé to ještě záleží, jak se spolu dohodnou. Takže variant několik ale pokaždé jde o peníze a ona přijde o majetek.

Dotaz pro tazatele: jak jste se tedy dohodli?

figurek*
hodnocení

0x

Jestli dobře rozumím. Koupili jste domek na hypotéku, jako majitelé jste se zapsali půl na půl, hypotéku platíte vy a s přítelkyní se rozcházíte ne zrovna v dobrém.

Tady názorně vidíte, proč má barák patřit pouze a jedině tomu, kdo platí. Myslím že vás čeká dlouhý a tvrdý boj, protože spolu s vaší ex odchází i zaplacená část její půlky.

Asi máte jednu jedinou možnost. Zahrát vaší ex na city a docela normálně ji vyplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]