Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem majitelkou řadového domku (řadovky) v Nupakách - od r.2008. Na dnešní den jsem měla domluveno s řemeslníky stavbu přístřešku 24 m2 pře touto řadovkou. Když řemeslníci začali vrtat do dlažby tak přímo vylétla sousedka s bytu a začala jim říkat, že si nepřeje, aby zde přístřešek stál (4 kůly+průhledná střecha) - když jsem vyšla tak řekla to samé i mě. Do jejího řad.domu by nebylo vůbec zasahováno - akorát před řadovkou je stání - jedno mé a druhé jejich. Sousedovi z druhé strany domu - ten se vším souhlasí. Tady u nás v Nupakách je již těchto přístřešků postaveno docela dost a nikdo se s nikým o tom... že bude stavět přístřešek nebavil ani nikdo nic neohlašoval - nebyl důvod. Není na to potřeba ani Ohlášení stav.úřadu. Na těchto domech ... je již namontováno něco ... jako úchyty na stříšky - no prostě příprava na přístřešek. Ale řadovka byla tak dost drahá. Nevím co mám dělat - jestli jít na stavební úřad - a tím pádem udělám zle i lidem kolem sebe k vůli jedné podivínce. Moc Vás prosím o radu - jak na to - není možno stavět na svém pozemku 2 m od jejího pozemku - když pozemek má 24 m2. To se tam prostě auto nevejde. Děkuji za radu Ježková Dagmar
Pokud stavba přístřešku splňuje všechny parametry a podmínky uvedené v § 79 odst. 2 a § 79 odst. 3
stavebního zákona a pokud
má přístřešek zastavěnou plochu do 25 m2, max. výšku 5 m, jedno nadzemní podlaží,
je podsklepený nejvýše do hloubky 3 m na pozemku rodinného domu nebo stavby
pro rodinnou rekreaci, která souvisí nebo podmiňuje bydlení nebo rodinnou rekreaci, neslouží
k výrobě nebo skladování hořlavých látek nebo výbušnin, nejedná se o jaderné zařízení nebo
stavbu pro podnikatelskou činnost, je v souladu s územně plánovací dokumentací,
je umisťován v odstupové vzdálenosti od společných hranic pozemků nejméně 2 m, plocha
části pozemku schopného vsakovat dešťové vody po jeho umístění bude nejméně 50 %
z celkové plochy pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci [§ 79 odst. 2
písm. o) stavebního zákona], nebo
jde o přístřešek o jednom nadzemním podlaží, který slouží veřejné dopravě, a jiný veřejně
přístupný přístřešek do 40 m2 zastavěné plochy a do 4 m výšky [§ 79 odst. 2 písm. r)
stavebního zákona],
nevyžaduje rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas.
Ostatní přístřešky vyžadují umístění, tj. rozhodnutí o umístění stavby (§ 79 stavebního zákona) nebo
územní souhlas (§ 96 stavebního zákona) anebo veřejnoprávní smlouvu (§ 78a stavebního zákona).
osobně bych jí řekl, že si na svém ten přístřešek postavím a hotovo.
Přeji dobrý den, jste strašně hodný, ale já mám z té ženské strach - ona to prostě "nevydejchá" - ale já mám velké starosti. Vím, že nepotřebuji nic ze stavebního úřadu v Říčanech, ale ona mi to může znepříjemnit. Nemohu začít stavbu přístřešku, abysme zabouchali trám 2 m od jejího parkovacího stání - tak to se mi tam auto prostě nevejde. Nevím co mám dělat. Jestliže do "toho" začnu šťourat, tak mě sousedí "zabijí" - protože se o to bude stavební úřad zajímat - nejsou tady jen jednotlivá stání, ale i pro dvě auta, to znamená 48 m2 a to už je problém. Byla jsem i za zastupitelem Nupak, ale ten mi neporadil. Jsem z toho bezradná, .,... jen jednou jsem se proti této sousedce vzepřela a teď mi to vrací - a nejhorší na tom je, že se přitom usmívá. Moc Vám děkuji ale nevím co budu dělat - materiál na zahradě - a peníze v čudu. Zdraví a děkuje Dáša Ježková
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.