Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Namontování čidla pohybu

Od: ok® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím vás o radu, na fotce mám dvousvětlo nad zrcadlem ovládané vypínačem(je vidět napravo), chtěl bych místo toho levého(žárovky) namontovat pohybové čidlo a propojit to s tou pravou žárovkou. Lze to vůbec tak nějak propojit, aniž by s emuselo sekat apod.?

Prosím jak a co s čím propojit, děkuji

Namontování čidla pohybu
Namontování čidla pohybu #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co něco takového? Jen zašroubujete místo původní žárovky a vypínač necháte nastálo zapnutý.

postovnezdarma.cz/...

ok®
hodnocení

jj, nad něčím takovým jsem taky přemýšlel, ale čidlo jsem už sehnal a je to přesně to co zapojuje ten šikmooký, ale ikdyž nejsem přes elektriku, tak se mi nepozdává jak to tam "dává dokupy"

hodnocení

0x

Ano lze.Na hnědý (vstup) přijde L (fáze) od vypínače, černý (výstup) propojíte z paticí žárovky ,na modrý přijde N + patice žárovky

Namontování čidla pohybu #3
ok®
27.05.16 07:48
hodnocení

hodnocení

0x

A co se týká toho tělesa se žárovkami, záleží na vaší invenci, možná by bylo jednodušší tam nechat obě žárovky a čidlo namontovat třeba někam mezi ně na ten plech, co je propojuje, nebo pod/nad něj na zeď. Když se doteď rozsvícely na jeden(společný) vypínač, tak už jsou pod tím plechem propojené. Budou tam podobné svorky(čokoláda) jako jsou na čidle. Čidlo se pak vlastně zapojí mezi vypínač a žárovky, jak bylo uvedeno výše.
Pak je jen potřeba dát pozor na výkon žárovek. Nebylo by dobré, pokud by součet výkonů žárovek byl vyšší, než kolik zvládne čidlo.

A dávejte pozor na bezpečnost, *stop*nebo vás elektrika proklepne :-! Pokud si nejste jistý, doporučil bych přenechat to zkušenějšímu /nebo raději elektrikáři.

ok®
hodnocení

to čidlo tam bude jen dočasně (do konce roku max)

černý kablik co je na čidle ten propojím se žárovkou,že?

akorát nechápu, proč ten asiat spojuje ty káblíky k sobe apak do čokoládky

Namontování čidla pohybu #4

Ano, černý na čidlem ovládanou žárovku; a ty dva dráty jsou N - jeden na PIR čidlo a druhý na žárovku...tak, jak to popsal @magor

doplněno 27.05.16 12:39:

A jak to vlastně chcete provozovat? Jak spínat jednotlivé žárovky? Ta pravá má svítit trvale? Jen v tom případě bude přívod fáze na čidlo při zapnutém vypínači, jinak při zhasnuté pravé žárovce byste musel tahat další drát až z vypínače...aby čidlo fungovalo...

doplněno 27.05.16 12:44:

Tak jsem si ještě jednou přečetl otázku, takže předešlý odstavec neberte v potaz...četl jsem něco, co tam nebylo..

ok®
hodnocení

tu levou žárovku prostě používat nebudu, je to jen dočsně, než malý trochu povyroste a došáhne na vypínač, pak to zlikviduji

juraja*

Dobrý den

A proč malému nepořídíte tohle

mimibazar.cz/...

ok®
hodnocení

*smich*, bo už mám sehnané čidlo a světlo sundané *smich*

tak to uděláte přesně jak ten taman pokud by jste ty dvě N nepropojil tak by to nesvítilo

ok®
hodnocení

Hotovo děkuji všem :)

Foto mi nejde vložit přes mobil,nevím proč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pohybové čidlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]