Výběr grilu - typ lokomotiva?

Od: Datum: 24.05.16 19:18 odpovědí: 3 změna: 30.06.16 18:14

Dobrý den, uvažuji nad koupí grilu. Původně jsem plánoval krb, ale v poslední době mě zaujal gril pro dřevěnné uhlí, tzv. lokomotiva. Bohužel s nimi nemám žádné zkušenosti a vše, co jsem se dočetl, jsou hlavně názory od kupujících, které se ovšem často liší. Jedni jsou spokojení, druzí si stěžují na slabý materiál a brzké rezivění, další zase říká, že tento typ grilu je lepší k uzení a pečení, oproti přímému grilování. Zajímalo by mě, jestli má někdo s těmito grily nějaké větší zkušenosti, případně i s nějakým konkrétním typem. Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.05.16 08:56
avatar

Dobrý den, zde jsou reakce a snad i nápadya názory na tento typ grilu.

http://www.zahrada.cz/forum/k…senosti-tipy-rady-309608/?n=1

Já osobně mám raději klasický gril a buďto na kameni, na skle, nebo na roštu. Gril, s ohništěm "mimo" používáme jen při pečení ,grilování, většího kusu, např sele, jehně, krůta, nebo vepř. kýty.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jenda2
Datum: 28.05.16 09:15

Domnívám se, že podle konstrukce bude v pohodě. Pro změnu všechny elektrické nebo plynové grily považuje za zhovadilost. To není žádné grilování ale jen plotna mimo kuchyň. Klasické grilování na ohni je prostě nenahraditelné.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.06.16 18:14
avatar

tenhle typ se mi také líbil, ale bohužel jsem ho objevil až po té, co už jsem koupil gril od Webera. Mám ho od roku 2006, je pořád venku vč dešťů a dokonce i přes zimu. Není nijak zakrytý. Ani náznak rezivění kromě šroubu, který drží hliníkový otočný talíř na přívod vzduchu, ale ani to nevadí funkčnosti. Určitě byl drahý už kvůli značce, ale opravdu vydrží bez jakékoliv údržby a starostí.

Tu lokomotivu měl kolega v práci a po 2 letech jí dal pryč a koupil si plynový :( důvod bohužel nevím, mě se lokomotiva líbila pro nepřímé grilování. Na hamburgery se tolik nehodí, ale na vše ostatní ano.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.