Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Straky lezou do zdi

Od: pesk* odpovědí: 4 změna:

zdravím. Naproti na paneláku mají z boku na fasádě asi 20 cm pod střechou větrací otvor / nebo co to je/ a straky si v něm udělaly asi hnízdo . Tak tak se tam narve a zmizí v něm. Kam se to vlastně dostane? Jen vyklovaly polystyren či co to tam je? Tenhle panelák má od středu střechy směrem dopředu a dozadu střechu mírně do kopce - takovou jakoby nástavbičku na střeše - co v tom je? Spíš si myslím, že tam se ale nedostanou. Záleží kam vedou ty otvory ...víte to někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ty otvory budou větrací a dle mého názoru to jsou rorýsi - a mají tam jen z kraje hnízdo. Přiletí na jaře, zahnízdí, vylétnou mladí a na podzim všichni odletí.

Mám je tady pod střechou také. Letos zde byl první 8. května. Zdravím!

rorysi.cz/...

doplněno 24.05.16 17:57:

bimbam - kazíte mně radost. Já jsem si myslel, že Vás letos předběhnu .

Taky souhlasím s Benem. Straky tam lezou, protože vybírají hnízda jiných ptákú. Vloni jsem si dala na čas a koukala se, jak straka stopuje špačka. Snad napotřetí se s ním dostala až do stejné díry v zateplení, jakou popisujete. Za chviličku vyletěla s holátkem v zobáku. Tak to otočila 3x. Mrcha jedna! Hnusná! *blee*

hodnocení

2x

Souhlasím s Benem, že to budou rorýsi. Ano, narvou se kamsi do zdi pod vysokou střechou. K zahnízdění jim stači maličké místo, hnízdo není hnízdo v pravém slova smyslu. Jak tak létají vzduchem, loví jen hmyz, nesbírají větvičky a různé chmýří, aby si z nich hnízdo spletli a vystlali.

Také se mnou bydlí, pečlivě je sleduji a letos přiletěl první už 29. dubna.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Jo Babi. Ty bestie vytahají úplně všechno, k čemu se dostanou. Nepřežijí ani veverky. Je znát, že hodně ubyly. Napočítal jsem jednou asi 12 strak. Měly by se regulovat. Odstřelem. Brokama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]