Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,snad mi někdo poradí. Loni jsem si pořídila malé plastové jezírko (150l).Vše bylo ok, vodu jsem i bez filtrace měnila za čistou snad jednou. Letos jsem přesadila leknín a přidala další rostlinu, a za cca pět týdnů jsem měnila už třikrát vodu,protože je úplně zakalená a kolem původních 3 nepřesazených rostlin hnusná řasa. Co dělám špatně? Mám tam jen menší vzduchování. Voda je z vod. řadu. Děkuji Milča
zakalení mají na svědomí bakterie.ty lze bezpečně odstranit jen chemií.Takovou,která nepoškodí rostliny,případně živočichy,které tam pěstujete.Ideální by bylo,stvořit mjezírko tak,aby o sebe pečovalo samo.To znamená,dostatek kyslíku(provzdušňování)dostatek rostlin,které odstraní hnilobné látky,a odstraňování řas.Hodně pomůže cirkulace vody přes malý vodopád.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.