Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z bazénu uniká voda

Od: 2810* odpovědí: 3 změna:

Poradí někdo prosím? Včera jsem čistil zahradní bazén bazén a dnes jsem zjistit, že pod bazénem někde uniká voda. Dá se zjistit kde je ten problém? V bazénu mám dost vody a nechce se mi ji vypouštět. Díky za případné rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím,mám stejný problém.Údajně se dá koupit nějaká sloučenina a nalije se do bazénu,ona pak putuje vodou až k místu úniku,barva té sloučeniny označí únik,díru v plastu a prý má i účinek zastavovací,tedy že by snad tu díru mohla či měla ucpat,zalepit nebo nevímjak uzavřít.

Snad by to takhle mělo fungovat,ale ta tuba či sprej nebo v čem ta sloučenina je,stojí kolem tří tisíc,což mi na pokus bez záruky úspěšného výsledku připadá docela dost.

Pokud zná někdo lepší řešení,sem s ním prosím :)

Moc díky i za tazatele.

2810*
hodnocení

Pánové díky!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Tak tohle asi bude marný. U sousedovic 21m3 bazénu taky došlo (začalo docházet) k úniku vody. Sice malému, že chvíli soused nevěděl, jestli ten úbytek nebyl díky výparu. Jednou jsme byli opřeni o kraj bazénu a já jsem uslyšel takové malé zurčení. Pak jsem si všimnul, že se v trávě leskne málo tekoucí voda. Začal jsem prstit dole v rohu pod nosným okrajovým plechem a narazil jsem na ten pramínek. Odkud to přesně vytékalo jsme ale nezjistili. Když se po čase bazén vypustil a odhrnula se zádržná plachta, byla pod ní taková nepatrná cestička. Při napuštěné vodě to na tom dně nebylo vůbec viditelné. Bylo to asi 1 metr od okraje.

Jaké množství ti takhle odteče je otázka. Budeš muset vypozorovat, jestli je to v množství podobnému výparu, nebo více. Pokud máš zdroj vody zdarma, tak to nech být a prostě si to dopouštěj. Jestli ten únik je větší, bude se muset ta bazénová plachta vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]