Nejste přihlášen/a.
Jak a čím napojit pitnou vodu od souseda do mé chaty?Mám na chatě vodu ze studny a soused mi nabídl,že si můžu napojit na jeho pitnou vodu.Délka přípojky je asi 30.metrů.Mám to vést v plastových trubkách nebo je na to specialní hadice?Díky za odpověď.
Dobrý den, dnes se to dělá hadicí viz odkaz. Skoro žádné spoje a relativní pružnost. Zdravím!
doplněno 23.05.16 17:30:tomvav - nemáte zač. Rozmyslete si požadovaný průměr a trasu výkopu. Ta hadice se dá "do zatáčky"ohnout, ale do pravého úhlu ne. A myslím, že ani led by ji neroztrhl, ale je to zbytečné riskovat, tak raději zakopat hlouběji.
Ahoj.
Jo. udělej to tak, jak ti tu radí kolegové. Jen bych ještě přidal, aby jsi si tu trubku dobře obsypal (i pod ní) pískem, nebo něčím sypkým. Hlavně odstranit jakékoliv kameny z blízkosti té trubky. Může dojít k proražení. Hodilo by se kolem tý trubky natáhnout 4ku měděný drát barvy žlutozelené. Pro potřebu budoucího vypípání, kde to vlastně vede. Hodí se to. Časem se to zapomene, kudy to jde a bude se to potom hodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.