Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chceme si pořídit do jídelny nábytek ve stylu selské jizby.Rohovou lavici,stůl se židlemi.Zbude místo,kde jsme měli starý rozkládací gauč,který bych chtěla nahradit pohovkou právě v tom selském stylu.Momentálně je na trhu spousta pohovek,ale nevím,jaký styl by právě "pasoval" k té selské sestavě. Oni naši předkové zřejmě moc neodpočívali,protože z nabídek selského nábytku jsou k mání pouze komody,kredence,stoly se židlemi ,lavice a postele,občas noční stolek nebo skříň.Děkuji za dobrou radu,případně i typ na prodejce.
Možná to budete mít přejizbováno. Pokud nebudete mít přesně stejný styl ke stolu a židlím, vždy to padne hned do oka, že jste se sice snažili něco sehnat ve stejném stylu, ale nazadařilo se.
Lze ale zkombinovat staré s novým.
Já bych zvolila naopak moderní, kvalitní pohovku, která bude k selkému pasovat, ač jiným stylem.
Podívejte se na ,,bonami,, křesla a pohovky, třeba Vám něco padne do oka. Zvolte kvalitu.
Padla mi do oka hned Indigo s béžovými knoflíky. Vařím samozřejmě z vody, přesně nevím Váš selský nábytek.
Moje babička měla na vesnici takový tvrdý otoman, zelená, skoro vojenská, trávová barva, hrubý samet, škrábal. Co na něm bylo zajímavého, byla taková vlna v oblasti hlavy, takže jste nepotřebovali polštář, jenom tenoučký povláček. To se babičce ke starému nábytku tenkrát hodilo. Hledala bych pod otoman, lenoška, divan. Pokud by byl k výrobě, určitě bych zvolila potah právě styl vhodný k selské jizbě, aby doplňoval barevně podsedáky. Nebo nechat i ušít podsedáky právě u výrobce otomanu. Židle - lavice jsou totiž u selské jizby tvrdé.
Nebo www.life-nabytek.cz pohovka Babete.
Lenoška Ron, limetková na www.newdesignoutl/... .
Indigo na Bonami - trojmístná Sun Yellow, nebo ji mají i v Indigo Red.
K odpočinku dříve sloužilo kanape. Myslím, že můžete použít jakékoliv rovné lůžko, nebo i s opěradlem, ale chtělo by to spíš na něj ušít vhodný potah z odpovídající hrubší látky. Já šila na chalupu z gobelínové a od sedáku po zem jsem našila stejný volán. Doplnila jsem stejnými polštářky a vypadalo to dobře. Taky se dá takto "zahalit" obyč. válenda a pod., a na zeď samostatně zavěsit stejnou látkou očalouněnou opěrku, nebo dvě. Stačí dát (lze i přilepit)na sololit molitan a obalit předek látkou, Asi 10 cm přesahující kraje zahnout a sůožit na zadní stranu a přicvakat sponkovací pistolí, nebo přilepit. U opěradla spíš sponkovačkou. Dají se takhle dělat divy. Čalouhnila jsem si takhle sels. jídel. kout, bobíky,dokonce i okolí kulatého zrcadla ve čtvercovém, bílém rámu. Původně vypadalo, jak zrcadlo v b. šupleti. I obyčejná polstrovaná lavice vypadá s vhodným potahem úplně jinak.
Já jsem si k podobnému účelu koupila postel ARLETA s tím zábradím / namořili na přání, měli i v bílé barvě /a dala na ni ze starého gauče nově potažené polštáře, jak dříve byly tři velké čtverce a menší obdelníky na opření. Vypadá to retro. Je to dost velká a pevná vyšší postel pro seniory s variantami s bočními opěrkami , s jednou L,P nebo bez nich. Dá se na ni dát matrace 200x90 plus vyrobit, nebo nechat si udělat opěrné díly nebo jeden monolit. Selský styl navodí i dobře volený přehoz.
Dobrý den, a co takhle zkusit propojit selský a rustikální styl? Jsou si podobné a blízké použitím přírodního masivu, ačkoliv takový rustikální nábytek bývá méně opracovaný. Konkrétně mě napadá dřevěná konstrukce gauče s velkými polštáři a podsedáky, obvykle z kůže, nebo koženky. Možná by nebylo špatné dát sem fotku ostatního nábytku, abychom měli bližší představu.
Níže přikládám nějaké tipy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.