Nejste přihlášen/a.
Starý plot z kvalitního železa. Taky jsem se divil, že to jde tak hodně špatně. Holt starý dobrý kvalitní materiál. Normálka to jde řezat ručně pilkou na železo, ale fakt řezání tyček ze starého železného plotu trvá mnohem déle než třeba dráty do betonu, nebo vodovodní trubky. nebo roury z ÚT.
Ahoj.
Zřejmě tu došlo k záměně termínů nástrojů. Onen řezný kotouč může být spíš brusný kotouček. Ten je vyroben z karborundového písku a proto se dost rychle opotřebovával. Ubýval. A dutý plotový sloupek není tyč. Tyč je cokoliv plného. Taky se to občas nazývá bago. Když to má větší průměr. Tak asi.
Ahoj Jendo2.
Oba všichni víme houbeles, co si pán Deflorátor vlastně pořídil za věc na ,,řezání,, . Dokud to pořádně nepopíše, nebo nedá fotku či odkaz na stejnou věc, je to furt ve vzduchu.
Tazateli, vidíte jak se poradci snaží a vy stále nereagujete. Nikdo Vám nesdělí, co děláte špatně, když nevíme s čím řežete. Ale pro uklidnění, když jsem dal brigádníkovi flexu a nařezat trubky, spotřeba kotoučů byla taky velká. Až jsem zjistil, že neumí řezat železo pod správným úhlem a kotouč nadměrně opotřebuje.
Jak se nadřel, nežli to pochopil.
Zdravím, to je pravda, ale dnešní mladí přece vše umí a názor starších je na dvě věci. ,
Jinak řezné kotouče se dělají i pro 125 mm flexu celkem dost tlusté, takže v kotouči chyba být nemusí. Sám mám kotouč na řezání oceli odhadem tak cca 3 mm tlustý a pak na ocel/nerez a ten je jak papír a taky líp bere. Problém je, že slabší kotouč má tendence se zlomit a také je nebezpečnější (jak to neudržíte proříznete třeba botu jedna dvě).
P.S.: Věděli jste (tento tip mi dali v železářství), že na litinu lze použít kotouč na kámen? Osobně jsem to opatrně vyzkoušel a fakt to funguje. Akorát flexa trpí uhlíkovým nánosem co se uvolňuje.
Ahoj.
Tak já třeba používám na řezání trubek topenářský kolečka. Tohle pak dělá dokonalý okraj. Jen toho materiálu drtek nacpe dovnitř do otvoru. Kámoš dělal v nějaké slévárně a tak mi přivezl kopu kotoučů, co jim zbyly, co už měly malý průměr pro jejich použití. 150mm+.
Ahoj Milane.
Deflorátor nemá čas se věnovat odpovědím na svou otázku. Asi někde defloruje. Přejme mu to. Tak si tu budem doplňovat zkušenosti mezi sebou. To se taky hodí. Furt je tu dost zajímavého k vidění, v některých odkazech od našich kolegů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.