Nejste přihlášen/a.
Mám v kuchyni 4 roky starý plynový kotel (topení a ohřev vody) s odvodem do komína a s čerstvou revizí kominíka. Občas v noci, nebo ráno (nikdy ne ve dne) cítím v kuchyni kouř. Když topím tak je to jen vzácně, když mám nyní kotel nastavený jen na ohřev vody tak je to asi 3x týdně. Po vyvětrání to zmizí. Kde se kouř bere a je to normální? Komín má dobrý tah a tak se mi to nezdá. Kdo s tím máte zkušenosti?
Ten pach, který cítíte, rozhodně nemůže být kouř. Po vyhořelém plynu smrad není žádný. Proto je několik lidí nebo dětí v koupelně, otrávených díky špatném odtahu z karmy. Proto v našem domě máme povinně v koupelnách s karmami, detektory, které pískají, když vzduch není jak má být. Když v něm je něco nebo naopak něco v něm chybí. Nevím, nestarám se. Jen vyměňuji baterku, když je třeba.
Myslím, že to může být komínová zátka. Ve vedru jsme měli podobný problém, vůbec se nešlo koupat až teprve večer, když se ochladilo a komín normálně začal zase odvětrávat. Volali jsme topenáře kvůli tomu zápachu a řekli nám, že to je komínová zátka a nikdo s tím nic nemůže udělat. Takže ve vedru se koupat jen velmi brzy ráno, nebo večer.
Ihned zavolat revizaka. Kouř není cítit. Při male otrave se vám bude motat hlava při těžké upadnete do bezvědomí a zemřete. Při vysoké koncentraci např v koupelně stačí 2 nádechy a je konec. Ledaze byste měla za rohem hyberbarickou komoru. Na odstranění karboxihemoglobinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.