Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím ošetřit obývací stěnu (ořechová dýha)?

Od: jirkabo odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
doma už máme asi 4 roky obývací stěnu a povrch je z ořechové dýhy. Chtěl jsem se zeptat, jestli by se neměla ošetřit nějakým olejem nebo voskem - zdá se mi taková nějaká suchá :) Nemáte s tím někdo zkušenost?
Děkuju,
Jirka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

franc1
hodnocení

2x
na to postačí obyčejna diava za par korun

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Kupte si toto pemi.cz/...

Mají to v každé slušnější drogerii. Cena lidová a výsledek předčí očekávání. Nekupujte zbytečně předražené

šmejdy od "světových"výrobců.

Má to i jinou výhodu. Pokud máte starší rádio, kde vám chrastí potenciometr hlasitosti, pak stačí kapka

na dráhu poťáku, pokvedlat a čistý zvuk je zaručen.! Fakt, je to odskoušené a funguje to lépe, než Kontox. :)

doplněno 20.05.16 11:01:

franc1 byl rychlejší... :)

franc1
20.05.16 11:09
:)
2kedar*

Je to fakt...

Kdysi jsem koupil "něco" od Unilevel v tom rozstřikovači a výsledkem byly fleky na nábytku

a skoro jsem na tom nechal ruce. S Diavou je práce zábavou a je to rychlé a dokonalé.

Navíc hezky voní. :)

hodnocení

1x

Já miluji PRONTO se včelím voskem. Nábytek je po něm jako nový. Oživí se barva, sametově se leskne. A krásně voní.

doplněno 20.05.16 16:30:

Jestli koupíte něco ve spreji nebo v mechanickém rozprašovači, položte si na koberec, ke hraně nábytku, nějakou ochranu. Miniaturní kapičky koberec zamastí.

doplněno 21.05.16 07:37:

Jo a na Diavu, která je a zůstává mastná, se pak lepí prach. I na svislé plochy.

Dávám bod , babkazov Jakožto nábytkář mám s různými prostředky zkušenosti, nejlepší je fakt Pronto. Diavaje příliš mastná a mnohdy nechává fleky

jabraka*
hodnocení

0x

včera jsem zahlídnul v Kauflandu speciální olej n údržbu dřevěného nábytku.

JB

hk
hodnocení

0x

Za sebe Diavu a jiné mastnosty nedoporučuji. Naopak vhodný mi přijdou přípravky např. s včelím voskem - tedy Pronto.

hodnocení

0x

Ja na utieranie obývacej steny alebo drevenej polahy používam detské utierky na zadok z Lídlu.Perfektné sú na prístrojový panel v aute.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]