Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava upevnění stojánkové baterie

Od: patronka* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, řeším pro kamaráda upevnění stojánkové dřezové baterie, která se samovolně uvolňuje a je třeba ji pravidelně dotahovat. Už mne nějaké řešení napadlo, ale víc hlav víc ví... Jak byste to řešili vy? Díky moc :)

doplněno 19.05.16 13:57:

Já to v reálu neviděla, předpokládám šroub M 10. Ty podložky mne taky napadly, jenže na to nemáme patřičné vybavení a je potřeba otvor aspoň 32 mm ( 13 mm pancéřka + 19 mm převlečná matka ). Zkusila jsem vybrousit Proxxonkou středový otvor u velkoplošné podložky M 20, ale to bych na tom nechala ruce. Nejspíš by to chtělo vytmelit, jenže tmel taky nemáme, tak mne napadá gumová podložka s příslušně velkým otvorem a matku jistit kontramatkou. Drželo by to?

doplněno 21.05.16 14:53:

Použití gumové podložky a kontramatky se mi nechce opustit, tak jsem upravila 2 CD do příslušného tvaru, aby se daly z boku vsunout ( zvětšený středový otvor + prostřižení k němu ). Teď by skladba vypadala shora takto => pracovní deska => 2 x CD => gumová podložka => původní podložka tvaru "U" => matka => kontramatka. CD nekoroduje, nenavlhá a na tlak by mělo mít i odpovídající pevnost. Gumová podložka mezi kovem a plastem tlak rozloží. Je to hodně neortodoxní, ale mohlo by to fungovat, ne? :)

Oprava upevnění stojánkové baterie

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přímo na desku zespodu podložit tuto podložku, případně pro M24 zkraceno.cz/... Tak, aby otvorem prošly hadice, případně vyřezat drážku do podložky a nasunout na hadičky...vyřezat podobně, jak to je u stávajícího úchytu...a stávající použít stějně, jak je teď..

doplněno 19.05.16 13:40:

Ten "O"kroužek shora je důležitý, aby do otvoru nezatékala voda a nedocházelo právě k namočení a bobtnání dřevotřísky; pokud je kvalitní, něco vydrží; jinak takto to pak vypadá...

doplněno 19.05.16 14:35:

Gumová podložka nepomůže, je poddajná; snad použít dva pruhy silnějšího plechu a podložít tu příchytku (tvaru podovy) kolem hadiček v délce až na zdravou desku a dotáhnout. Kontramatka na poškozeném (měkkém, děravém) podkladu nemá skoro žádný význam.

hodnocení

2x
Já to řešil taky sehnal sem větší a silnější podložku s patřičnou vnitřní dírou-aby tam prolezli obě hadice a na ní svářečkou nabodoval tu originální podložku
Oprava upevnění stojánkové baterie #2

joudic*
hodnocení

0x
Ja jsem to omotal jednim nebo dvema polovlhkyma cancourama z mopu na podlahu nad tim kovem a dorval nafest... (moc tuhe otaceni drezovky) to, co byl jen pokus, nakonec drzi uz leta :) jinak venku u grilu jsem to dotahl az do deformace.
doplněno 19.05.16 15:21: Jisteze :)
doplněno 19.05.16 15:23: Pokud to bylo na tazatele tak spodni gumu nejak nevidim, ale snad tam je
sanyo*

Není vůbec zřejmé, zda jste použil gumové originální těsnění - gumu, jak zespoda nad tou podkovou, tak ze shora musí být rovněž pod otočnou baterií gumový, zpravidla černý, "O" kroužek..

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Tohle řešení stojánkové baterie je nešikovné. Taky jsem to řešil a protože byla původní deska v místě díry namokvalá a baterie jí málem propadla, musela se dát nová pracovní deska. Truhlík použíl nějakou více odolnou vůči vodě. Uchycení bylo stejné, jen jsem musel zrezlé a ooxidované díly nahradit novými. Pod stojánek jsem podložil na míru střižené těsnění z gumy a dole taky. Už to drží dva roky beze změn na kráse.

U stojánek na jednu vodu a na porculánu jsem nahradil plastovou matku mosaznou, pod ní dal velkou 3mm kovovou podložku a pod ní ještě velký zase gumový těsnění a utáhnul dělaným nástrčkovým klíčem, aby se to už nepovolovalo. Hliníkovou hadičku jsem nahradil tou nerezovou a ještě vyměnil kulový roháček otočným ventilem. Je dražší, ale dá se s ním kdykoliv přívod uzavřít.

Poznámka: Nemám rád stojánkové baterie.

joudic*
hodnocení

0x

@patronka no vsak fantazii se meze nekladou :) (viz me reseni s provazama z mopu na vytirani) hlavne ze to pak plni ocekavanou funkci a ani se to nehne :)

vampir
hodnocení

0x

Dobrý večer.

dejte tam plastovou originál podložku pro dřezové baterie.

viz. odkaz: novaservis.cz/...

S pozdravem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]