Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekalé obchodní praktiky BOHEMIA ENERGY

Od: konys* odpovědí: 9 změna:

Obracím se na Vás se žádostí o pomoc co se týče ochrany zájmů zákazníků a spotřebitelů před společností BOHEMIA ENERGY entity a jejími nekalými obchodními praktikami.

Jde o podezření z podvodU při uzavírání smluv mimo obchodní prostory. Podvod spočíval v tom, že se mi za Bohemia energii jako zástupce prezentoval jiný člověk, než který byl ve smlouvě a záměrně mi dal podepsat tablet tak, abych si nevšimla, že se podepisuji k jinému zástupci. Pod slibem, že převody budou provedeny okamžitě bez sankcí od současných dodavatelů ode mě požadoval 3000 Kč, které jsem mu předala.

Smlouvy u mě v bytě se mnou uzavíral Felix Lesák a tvrdil mi, že zařídí, abych s odběry elektřiny i plynu se svými mnoha byty byla u jednoho dodavatele Bohemia Energie ihned. Jasně jsem mu sdělila, že toto je podmínkou z mé strany. Felix Lesák mi dal podepsat tablet, kde nebylo vidět, pro jakého zástupce se podepisuji a až následně po více než třech týdnech jsem zjistila, že jsem se podepsala k úplně jinému obchodnímu zástupci, který se mnou v mém bytě vůbec nejednal – konkrétně k Jakubovi Poldovi.

Podotýkám, že Felix Lesák mi tento rychlý převod slíbil bez sankcí a až následně jsem od BOHEMIA ENERGY obdržela smlouvy, které tomuto jeho příslibu vůbec neodpovídaly a u některých odběrných míst bylo datum přechodu někdy až v roce 2018, i když jsem Felixe Lesáka při jednání jasně upozornila, že chci co nejdříve mít jen jednoho dodavatele energií a k přechodu někdy v budoucnu se zavazovat nebudu, z toho důvodu jsem mu dala požadovaných 3000 Kč bez dokladu, jak chtěl, které mi později – když jsem zjistila nedodržení jeho příslibů - na můj nátlak vrátil.

Za další nekalou praktiku považuji vymáhání protihodnoty za jakoby darem zaslané LED žárovky, přestože pochybení bylo na straně BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, a proč to píšete zde? Proč nám sdělujete, že nejste opatrná a nedáváte si pozor na šmejdy? Je málo varování v médiích? Jakou konkrétní pomoc zde od nás očekáváte? Co na to říká advokát, kterého jste snad vyhledala? Zdravím!

doplněno 19.05.16 08:12:

zajda888 - no, jak říká klasik: "Je to marný, je to marný, je to marný." Jedna podlehne šmejdům a jiná (v jiném dotazu) obhajuje "vypečené" hry v TV Barrandov. Je fakt, že na lidské blbosti se dají vydělat slušné peníze.

Kromě Vašich rad bych tazatelce ještě jednu přidal: aby se nechala vyšetřit psychiatrem,protože nechat si ústně naslibovat,podepsat smlouvu bez přečtení či předat někomu peníze bez potvrzeni,může dnes opravdu jen člověk rozumu mdlého.

hodnocení

1x

Konys, já se vůbec Bohem.Energi nechci zastávat, ale u mě to proběhlo úplně jinak. Po vysvětlení jsem podepsala předběžnou smlouvu, po několika dnech mi poslali smlouvu se vším všudy. Pročetla jsem si ji, prostudovala, podepsala a odeslala. Po několika dnech smlouva nabyla platnosti. Mám pocit, že jsem za ni dostala nějaké peníze. S tímhle dodavatelem jsem spokojená. Vycházím lépe, než od předešlého dodavatele. *stop*Od té chvíle každému, kdo zvoní, buď zavřu dveře beze slova anebo, to je častější, řeknu, ať mi pošle nabídku písemně a já si ji promyslím. Když je tady, adresu zná. :-D Všichni prodejci tohohle typu, touží po zákazníkovi, jakým jste vy. Z takových lidí žijí. Zajímalo by mě, jak jste starý, že ještě nevíte že: Každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno.

babi, naopak já se zastávat Bohemia Energy chci a musím, protože jsem s nimi nadmíru spokojená.Z jejich strany s námi bylo vždy jednáno korektně a k naší spokojenosti.To, co zde tazatelka popisujete, to není vůbec jejich styl jednání,natož aby požadovali nějaké peníze - na co vlastně? Nechci být za chytrou, ale není vám všem divné, že za podpisem smlouvy figuruje jiné jméno? Podle mě, to žádná nekalá praktika ze strany Bohemia Energy není , ale podvodné jednání,či nekalá praktika ze strany těch šmejdů, kteří ani nebudou jejich zaměstnanci v pravém slova smyslu, jen se tímto způsobem nějak na Bohemia přiživují.Holt čecháček - koumáček, přijde na všechno*jasne*. Média před nimi stále varují, bohužel lidi jsou nepoučitelní. A vám, konys, se divím, že jste s ním hned nevyrazila dveře.Pokud uzavírám důležitou smlouvu, tak než ji podepíšu, v prvé řadě si ji pořádně přečtu a hlavně vždy jednám přímo s ověřeným pracovníkem společností.To,že od vás požadoval peníze a nevystavil potvrzení, to už samo o sobě o něčem svědčí.V tomhle případě jste se opravdu obrátila na špatnou adresu, to, co zde popisujete, musíte řešit přímo s Bohemia Energy. A ještě něco. Pár takovýchto negativních fám se šíří mezi lidmi rychlostí blesku, ale nikdo si už neověřuje, jak to vlastně ve skutečnosti je.A aby nedošlo k omylu. Nikdy jsem nebyla,nejsem a nebudu zaměstnanec této společnosti, jen jsem jejich spokojená zákaznice. Tož,tak.

hodnocení

0x
Ja tyto smejdy vyhazuju , jednou prisli a rikali at jim ukazu smlouvu a vypis , ze jsou z cezu a daji mi levnejsi elektrinu. A pritom na tricku cedulku od bohemia energy. Tak leteli jak mokry hadr. Jsou to lhari. Vzivote se mi neoplati jit jinde (energii jenom svitim , takze bych usetril par kc , u tech co topi elektrinou to je jine)
Ktomu bych vzivote nedal jen tak nekomu penize u dveri.
My mame klid , od te doby. Co mesto zakazalo cokoliv prodavat a nabizet u dveri. Proto hned volam policii a mam klid. Vetsinou tito smejdi hned utecou.
Nikdy nikomu nic u dveri nedavejte , neverte jim. Oni lzou , at maji penize...
trtr

Zdravím, u nás to doběhlo až tak daleko, že na Bohemia Energy lidé zavolali policii. Nyní město vydalo vyhlášku, která zakazuje snad úplně vše, co mohou šmejdi vymyslet, takže konec podomních agentů a je klid. Taky nás Bohemia Energy napálila, ale zjistil jsem to snad do hodiny a pěkně jsme s nimi zacvičili. Teď máme 3E a je klid, ochota, přátelský přístup.

susenka

manzel taky jim otevrel,podepsal jim to a az jsem prisla dom tak me to rikal,trochu jsem mu i vynadala jak je naivni,a pak jsme to rychle museli resit zrusenim,nakonec s uspechem

Nedavno Bohemia Energy prikupila 3E:-/

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Oni tihle agenti, najatí na pár týdnů, si to lovení zákazníků, které přesvědčí podvodem k přihlášení k jinému dodavateli , kolikrát pracují na vlastní pěst. A bez skrupulí se snaží oblbnout každýho, co se dá. Hlavně starší lidi. Starý soused už na mě dal a každýho takového odpálkovává. A už taky nijak neobchoduje po telefonu. Hned říká: Nic nechci a pokládá sluchátko či mobil. Až to takhle bude dělat každý, šmejdi skončí pro nezájem. Kdy to ale bude, to je otázka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]