Nejste přihlášen/a.
Potřebuju v bytě přišroubovat pár věcí, ale nemám na to fyzickou sílu. Dívala jsem se po nějakém levném akušroubováku. Myslíte nebo víte jestli je ten obyč. z Ikea aspoň trochu funkční? Nebo poradíte nějaký obyč do 300,- kč? Díky.
Potřebuju přišroubovat jen nové štítky a kliky ke dveřím a přitáhnout panty ve skříni.
za ty peníze jsou to OPRAVDU VYHOZENÉ PENÍZE !
Raději zkuste sehnat něco od živnostníka, který potřebuje mít kvalitu, ale už tak nedrží baterka. Vám to bude jedno - za těch 15 minut něco uděláte a pak dáte zase nabít...
jsou půjčovny nářadí - než mít kus závaží, co stejně nefunguje, za stovku-dvě bych si půjčil (pokud by neměl soused a s psím pohledem bych ho neuprosil)
tak já budu jen varovat před jedním kusem akusroubovaky.heureka.cz/... tento měli v obchodech jako super akce.
Koupil ho otec, protože to má možnost dostat se i do rohů, kde se velká aku nevleze. Baterka nedrží v držadle, takže pokud chcete šroubovat, jedna ruka drží šroubovák a druhou tlačíte baterku na kontakty. Nejde to improvizovaně opravit, plasty from china... a bity jsou máslo - protočí se bez problémů a máte po šroubováku.
ale pravdou je, že pokud to chcete opravdu jen na sešroubování skříně od ikea, pak třeba akusroubovaky.heureka.cz/... to "snad"zvládne a pak to vyhodíte...
Já bych prostě už nikdy nic podobného nekoupil
a pamatujte při koupi, jestli potřebujete dostat se s tím i do rohů, aby to tam vůbec vlezlo... případně s adaptéry..
Tak já ten malý šroubovák za pár stovek mám a není to až takový bezcenný drek jak tu mnozí naznačují. Souhlasím s tím, že na nějakou velkou práci to není (hlavně kvůli výdrži baterek), ale na nějaké drobnosti dobrý. Třeba ty zmíněné kliky a štítky, tam není potřeba bůhvíjaký výkon, ale když je těch vrutů hodně, tak točit je ručně je dost otravné.
Ohledně měkkých bitů - lepší když se ožužlá bit než vrut. Ožužlaný bit zahodím, ale vyšroubovávat ožužlaný vrut je někdy děsný opruz.
Vidím to velmi podobně. Pro drobné práce postačí lehký nástroj ( 3-6 V, cca 300-500 Kč ), výkonnější (10- 12 V, cca 800-2000 Kč) - střední cesta , nejvýkonnější ( 12- 18V , cca od 1500 Kč výše ), nebo výkonné el. nářadí napájené ze sítě. Jedná se ( v uvedených cenových relacích ) prakticky vždy o třídu nářadí "hobby" , které je pro domácí použití většinou dostačující. (I v provedení "hobby" jsou některé značky poměrně robustní, "odolné" - makita,maktec, extol). Aku šroubovák/vrtačka je velmi účinným pomocníkem všude tam, kde je zapotřebí množství provést mnoho šroubovaných spojů ( typicky sádrokarton, obklady dřeven, práce na podhledu - nad hlavou, pro lehčí vrtání apod.). Pokud se jedná o "profi" nářadí, jsou ceny x-násobně vyšší , i když výkon může být srovnatelný, jako ve třídě "hobby" ( "profi" nářadí však mívá robustní, odolnou, kvalitní konstrukci, nebo i speciální funkce a příslušenství). Pokud se týká bitů ( hrotů do šroubováku), obecně bych řekl, že většina je z "másla", nebo jsou křehké. Bit z kvalitního materiálut (tvrdý - ne křehký) přijde řádově na desítky korun a výše. I relativně drahé "značkové sady" (cca 150 - 1000 Kč a výše) nejsou automaticky zárukou kvality materiálu a mohou mít malou životnost ( moje zkušenost - Narex za cca 70 Kč kus - nezničitelný). Pokud někdo vyžaduje "univerzální" nástroj ( přítupnost do "koutů" apod.), případně s adaptéry, musí počítat s vysokou pořizovací cenou a velmi omezeným výběrem. Kompromisem je pořízení dvou ( nebo více ) nástrojů ( tedy jeden v"lehčím", druhý ve "výkonnějším" provedení ).
Jak píše Jethro, není to otázka ceny, záleží jak ho využíváte, a hlavně bych ho koupil v obchodě, kde nedělají problémy s reklamací (to platí i o další většině výrobků). Doporučuji HORNBACH, MAKRO, i další solidní obchody (OBI, BAUHAUS, internetové obchody MALL, ALZA a určitě někdo další přidá další s dobrou zkušeností). Dobré nářadí zjednodušuje práci - sám jsem to poznal při koupi vibrační brusky - to jsem ještě nezažil (ale mám Bosch za 2 tisíce a začalo mě bavit brousit). Je to super. Hlavně nikdy koupě přez televizi - tam nabídka míří na nevzdělané jedince, a o nabídkových akcích ani nemluvím.
Teď jsem si to ještě jednou přečetl, a IKEA je taky určitě solidní podnik, tak bych se určitě nebál. Moje dcerka vždy říkala, že by se nejraději nastěhovala do jejich pokojíčků a já tam zase chodím na jejich kuličky, ale to je trochu od věci.
Tady si dovolím důrazně nesouhlasit. Čím tvrdší bit, tím líp. Pokud vyskočí bit z drážky, pak je to špatně. Dobrý a neopotřebený bit v drážce bude držet líp a pokud povolí hlavička vrutu-šroubu, je to smůla, ale s tím už se těžko dá něco dělat. Ale měkký a zaoblený bit hlavičku ožužlá zaručeně a tam pak už nepomůže ani dobrý tvrdý šroubovák. Jinak proti levným šroubovákům taky nic nemám, jen je potřeba si uvědomit, že mívají i nízký točivý moment a na nějaké šroubování delších vrutů to rozhodně není, potíže můžou už u dobrých hmoždinek.
Oosbně jsem si za pár koru koupil tehdy a dodnes cenově nepřekonanou aku vrtajdu či aku šroubovák? z hypernovy dodnes až na akumulátor perfektně funguje,takže ne vždy levné= brak,šmejd!,nyní jede na autobaterii a kablík s krokosvorkami.Ale spíše bych doporučil tzv "hodinového manžela"nebo písněte odku jste snad se ve vašem okolí najde šikovný rádce co by mohl vypomoci!A za menší cenu než aku nástroj!
Zdravím,
připojuju se k ostatním, než kupovat šroubovák za 3 stovky, radši si ho půjčit v kvalitní půjčovně nebo u prodejce. Nevím, kde bydlíte, kam to máte blízko. Já si takhle chodím půjčovat do železářství Kutil ( http://www.kutil.eu) a vyhovuje mi to. Je to rodinná firma, kde mi vždycky poradí a není problém se domluvit. Nevím, kde bydlíte, kam to máte blízko, ale pokud jste z Pardubic a okolí, doporučuju. V každém větším městě ale určitě najdete nějakou půjčovnu nebo prodejce. Navíc když člověk bydlí v malém bytě a nemá moc místa, tak mu tam nářadí akorát zavazí. Já si takhle půjčuju stroje, které potřebuju jen na chvíli a nechci do nich investovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.