Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký správný ytong na obvodové zdi?

Od: zanna* odpovědí: 7 změna:

Zdravím vás, máte někdo zkušenosti s výstavbou baráčku? Asi ano, i tak se raději ptám...jaký ytong byste mi doporučili na obvodové zdi? máte s nějakou firmou dobré zkušenosti?moc by mi to pomohlo...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle velikosti baráčku a Vaší peněženky se obvody dělají od 20 cm (minimum a jednopatrový) až po 37,5 cm.

Vše je o penězích. Je projektant, který staví jen 37,5 Lambda a modernější postaví 20 cm doplní izolací a vyjde Vás to daleko levněji.

doplněno 17.08.09 17:38:

ano znám spoustu firem, odkud jste?

zanna*
hodnocení

Bydlím mezi Prahou a Mělníkem - Neratovice. baráček plánuju docela velký, měl by mít kolem 180m2, přízemní bungalov. přemýšlela jsem právě nad tom 37,5 ... samozřejmě koukám po netu a hledám nějaké firmy, kde prodávají ten nejlevnější, zatim jsem objevila za 120Kč ... vy si myslíte že ten ytong (37,5 ) bude zbytečný?

jestliže se mě ptáte a můj odborný názor, tak jsem nastínil. Slabší zeď a silnější izolace. Vyjde Vás to už v nákupu levněji, lehší manipulace , menší základy atd...

tepelný úspora je určitě vyšší, jak u Ytongu lambda. Navíc údaje od výrobce je jen v suchém stavu, ten nikdy nedocílíte, pak i doplňky jako překlady nedosáhnout hodnoty vhodné dnešní doby.

Chcete nejlevnější materiál, nebo vhodný? Nikdy nenajdete nejlepší materiál. Spoustu lidí postavilo z 37,5 a je spokojeno, páč nepoznalo lepší. Ledničku si koupíte taky A++ tak proč nepostupovat u domu obdobně.

Váš domek 180 metrů stejně postaví firma, Váš projektant by měl nabídnout variantu obyčejnou i lepší. Tedy dobrý projektant...

zanna*
hodnocení

ano, to jistě máte pravdu. Na baráček si nebudeme najímat firmu, bude stavěn svépomocí, proto sháním co nejvíce různých informací a názorů. samozřejmě projektanta máme, a navrhl právě ten ytong 37,5 a já se jen chci ujistit, že je to tak správně...asi ano, ale ... víte jak to je, důvěřuj ale prověřuj

zanna,

nad 150 metrů nejde svépomoc, 37,5 správné řešení, ale nevhodné na dnešní dobu. Vezměte kalkulačku a počítejte.

"Kupujete si ledničku třídy "C""

zanna*
hodnocení

víte co :) zkuste to se mnou polopatě :) já jsem trošku mimo :o))

zanno, polopatě je to móóóóc dlouhé povídání. Zkuste on line: ICQ 55180641, 603 902 651

Musel bych popsat spoustu stránek textu, ale rád vysvětlím on line.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]