Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mám dotaz. Chtêl bych zateplit fasádu nejlépe 20cm. Bohužel jsem před časem nakoupil eps t10cm. Nevíte někdo jestli se dá eps nalepit ve dvou vrstvách? Nedělal to už někdo? Děkuji Michael
je zde napúsáno pár nesmyslů!Npř.p.Vilík psal aby se spáry nepřekrývali-ptám se jej PROČ?Naopak je lepší pokud není spára na spáru!
Další dilatece polystyrenu? hezkou řadu let dělám toto,snad milion pět školení,ale toto tam nikdy nepadlo.Jakože toto sice funguje ve všech materiálech ,ale zrovna v tomto případě je to tak velká roztažnost že v běžně používaných rozměrech je to tak stotisícina milimetru na metr !
Degradace sluncem? to je jako co za nesmysl?Pokud ano pak ne sluncem ale díky UV záření což ale u polystyrenu (EPS) nenhrozí.Toto je ale mnohdy vidět na polovičaté práci na montážní PUR pěně-ano ta UV zářením degraduje ale polystyren ne.Ten degraduje (sublimuje) při vyšší teplotěod 70°C!
Michaeli-klidně to zateplete dvěma vrstvami desítky není to nic proti ničemu!Občas se toto dělá byť většina firem chce starou vrstvu sundat-je za to větší vývar nebot si účtují bourání staréjo zateplení,likvidaci a odvoz odpadu což zákazníka zaplatí navíc!Záleží čím to budete lepit.V tomto případu bych asi první vrstvu lepil klasicky a potom s překrytím spár druhou na pěnu.Všechny možné spáry vzniklé byť nechtíc při lepení se vypěňují PUR pěnou.Jinak pokud nebydlíte na větrné hůrce a nebudete dělat věžák tak je zbytečné kotvení talířovými hmoždinkami!
Vilíku-nevidím rudě. ovšem s tím slunce vlastně máme pravdu oba,slunce = mj i UV jen s tím že se udává ne odolnost slunečnímu záření ale uv.Nuž co.je to jedno .K té degradaci -viděl jsem snad deset let zateplený objekt beze stěrky ,jen polystyren.Ze všech světových stran ,samozřejmě zažloutlý přesně jak píšeš ale světe div se stačilo jen omést svrchní vrstvu necelý milimetr,na rozdíl od pěny kde na nejvíc osvícené straně sluncem-UV- je za roik cca 3mm vrstva a postupuje to hlouběji.Přijde mi to jako tvrdit o korozi u mědi či al kde se vytvoří vrstvička chránící zbytek kovu před hloubkovou korozí na rozdíl od železa .
Zajímavá otázka.
Je lepší 1x20 nebo 2x10?
1x20 je jeden plný pevný blok, ale co škvíry mezi deskami (počítáme běžné kolmé strany - viděl běžně někdo desky s vytvořeným perem a drážkou nebo jiným systémem napojení - posunuté vrstvy apod.?)
2x10 - problém se spojením desek (pevnost spoje, více kotev do zdi?), ale zato škvíry mezi deskami spodní vrstvy dokonale překryté horní vrstvou
Tedy je lepší dát tazatelovy slabší desky vystačující na půlku baráku na severní a východní studenou a stinnou stěnu nebo je lepší tam dát nové 20cm tlusté desky?
No nakoupil jsem toho hodně. Bylo to za 10%z ceny. Druhou pulku domu přízemní budu řešit vatou. Napadlo mě jestli už to nekdo někdo řešil. Jde o to čím to lepit a jestli a jak kotvit?
Izolace nad 16 cm už neměřitelně působí proti chladu. Výrobci takto matou lidem hlavu.
Nebo snad mrazák má izolaci 20 cm? Vůbec ne a prostupuje snad chlad do obalu? Když to porovnáte s domem v současných tepelných intenzitách, tak je 20 cm naprostná hloupost a jen vše prodražuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.