Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční zásuvka v kuchyni paneláku

Od: ladamedek odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu proč mi nefunguje jediná zásuvka v kuchyni. stále šla a na večer přestala jít lednice tak jsme na to přišly je jediná v celém bytě která nejde je zajímavé že zkoušečka ukazuje,že tam proud jde,ale zásuvka nejde ani když jsem dal novou.Instalace je stará v hliníku. Děkuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

3x

Volat elmontéra na 99% to bude problém v krabicích (3x) nad linkou.

jabraka*

Jsem také toho názoru,i když je vedení v hliníku,samo od sebe se ve zdi nepřeruší.

JB

Ano , na 90% bude chyba ve spojích v krabicích, ale že se hliníkové vedení samo ve zdi nepřeruší , se mýlíš. Já jsem se s tím setkal alespoň třikrát, že ve zdi se přetavil vodič Al o průřezu 2,5.

jabraka*

Jednak to není samo od sebe,a nakonec totéž se může stát i u mědi.

JABRAKA

Je to vysvětlitelné.
Při výrobě, ale nejčastěji při dopravě, skladování nebo montáži může dojít k oslabení vodiče nějakým mechanickým zásahem, nárazem, který sice neporuší izolaci a nepřeruší vodič, ale zmenší jeho průřez. Ten má oproti normálnímu průřezu větší odpor a protékající proud ho zahřívá. Tak dlouho, dokud se nepřepálí...

hodnocení

2x
...zkoušečka ukazuje,že tam proud jde...
Ano, laikovi se zdá, že tam proud jde. Elektrikář ví, že zkoušečka ukázala jen fázi, a zřejmě bude chybět nulák. To je první předpoklad.
Takže zkuste zavolat elektrikáře. Nebo aspoň někoho, kdo o elektrice něco ví. Většinou stačí podotahovat šroubky v krabicích nebo v předchozích zásuvkách. To ale nechte na osobu znalou, s kvalifikací.

yyy
hodnocení

2x

Měla byste zavolat elektrikáře, aby prošel krabice ve stoupačce a prověřil tam spoje pod šroubkama. Nebo to jsou krabice na kuchyňskou linkou. Ve stoupačce to velice rádo "hoří".

figurek*
hodnocení

0x

jj, znám. Měli jsme pronajatý byt a právě toto se nám párkrát stalo a právě v kuchyni.

Proto bych radil : Začněte od zásuvky. Chtělo by to zkontrolovat konce drátů a vyčistit styčné plochy. Práce sotva na pár minut i pro elektrikáře amatéra, při které snad ani není co pokazit.

Jestli se nezadaří a zásuvka stále nebude fungovat, pak budete muset zavolat někoho znalejšího. Do krabic raději sami nevrtejte.

jabraka*
hodnocení

0x

U elrozvodů na bytovém jádře by bylo nejlépe použít nový přívod přímo z rozvaděče,od jističů.Nakonec i novou skříňku s jističi,nové jističe,kuchyň posílit.Kabel se přivede nad stropem koupelny až za kuchyňskou linku,tam se nainstaluje dvojzásuvka a z ní rozvod do koupelny i po kuchyni.Nepřijde to víc jako 30 000Kč.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]