Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recyklace otlučené omítky

Od: milanl* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, takový malý dotaz:

lze (vyplatí se) recyklovat otlučenou omítku nebo to nemá smysl?

Omítka je ze stěn v suché místnosti (bourají se příčky) - klasická jádrová omítka se štukem.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Musíte vše rozdrtit na prach.přesít a pak opětovně namíchat maltu (samozřejmě vápno a cement.dřiv se z tohoto odpadu míchal štuk.velmi kvalitní,lepší než dnešní suché směsi. Jinak zapomeňte,že nějaký nerozdrcený kus se rozpustí-nikoliv!
milanl*
hodnocení

Díky všem z názory. Něco se mi podařilo podrtit na jemno, prosít a uložit.

Zbytek dodělat asi až nebude žena doma :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to myslíte tak, jak využít tu otlučenou omítku, tak to lze. Ovšem, snad s přídavkem vápna či cementu a raději jen pro zazdění např. otvorů či vyzdívku.

Na stěny už ne (bude to hrubé, i když to podrtíte). Zdravím!

doplněno 13.05.16 10:48:

Já jsem ji v suchém stavu podrtil na malé kousky a zbytek se rozpustí potom vodou.

Ideální to není (kousky zůstanou), ale po obohacení vápnem a cementem to pak drží normálně, resp. jako výplň (když není třeba dost písku) to lze použít.

milanl*
hodnocení

OK tak jsem to myslel.

paw*
Zalezi jak daleko mate lom.. Fura sotoliny vyjde na par korun+doprava. Do toho trosku zluteho a jako zaklad pouzit treba unimalt. Nebo michat vse postaru. Pokud mate dost casu, omitku recyklujte. Pokud nemate, kupte pisek. Zalezi taky kolik chcete vyzdit.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Otlučenou omítku jsme prosívali jemným sítem na štuk.Přidalo se vápno s vodou a byl výborný štuk.Tak jak píše diesel.

jabraka*
hodnocení

0x

protože při zdění potřebujete hodně písku,pak použít prosátou starou maltu místo písku lze docela dobře.Vyzdil jsem z takové malty i klenutí nad vchodem do garáže,po 20 let se to ani nehne.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]