Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.V poledne nám u dveří zazvonil mladík, předložil průkaz ČEZ a řekl, že provádějí kontrolu, jestli u nás už došlo k úpravě cen elektřiny a plynu. Chtěl vidět číslo EAN OPM z výpisu. Ukázala jsem mu výpis (já husa!). Měl tablet, něco si tam zapisoval. Nezdálo se mi to, zavolala jsem do ČEZU. Operátorka řekla, že nic takového neprovádějí, že to číslo EAN OPM jsou citlivé údaje, nemáme ho nikomu sdělovat. Myslela jsem, že mne raní mrtvice! Takhle naletět! Nic jsem nepodepisovala - může se něco stát? Dá se to číslo EAN OPM nějak zneužít? Díky.
Dobrý den, myslím, že šlo "jen"o šmejda (viz termín, který se běžně uvádí), který nabízí levnější energii. Na mě to nedávno zkoušel po telefonu. Vy jste mu ukázala celou fakturu, tak jedno číslo neřešte - mohl si zapsat vše, co chtěl. Zneužití údajů by mohlo snad být k tomu, že Vás bez Vašeho vědomí přihlásí k jiné společnosti. To by se potom muselo řešit. Navíc, jestli skutečně ukázal průkazku ČEZu, tak podváděl. Uvidíte, co bude dál, ale jiné zneužití mě nenapadá. Zdravím!
doplněno 11.05.16 23:34:delta - podívejte se na ten článek viz odkaz. Pokud by nastal problém, tak je tam řešení.
Nevím, jestli to funguje obecně, ale když jsem před nedávnem úmyslně od ČEZu odcházel , přišel mi od ČEZu dopis, ve kterém se ptali, jestli to myslím vážně a jestli si to ještě nechci rozmyslet. Pokud to tak stále funguje, dá se to celé zastavit a nebezpečí nechtěného převodu tak nehrozí.
Ta kontrola faktury je nesmysl sama o sobě. Proč by Vám měl ČEZ u Vás doma kontrolovat údaje na faktuře, kterou Vám sám vystavil a poslal?
V podobných případech mám jen odpovědi: "nemám - nechci - spánembohem". Ale když mám někdy škodolibou náladu, nechám dotyčného šmejda vypovídat, všechno do podrobna vysvětlit a po čtvrthodině jeho monologu odpovím: "Děkuji Vám za informaci. Nashledanou".
Napište doporučený dopis na dodejku svému dodavateli a sdělte, že máte podezřezní ze zneužití vašich údajů a možného podvodu na jehož konci by mělo nejspíše dojít k ukončení smlouvy s dodavatelem. Sdělte, že nic takového neplánujete a ani nemáte v úmyslu a že pokud by někdo takto jednal vaším jménem, že jde o podvod. Nechť si to oni zanesou do své evidence (do PC).
a co vypis volani od tel. operatora nebo nahrany rozhovor s operatorem CEZ ("budete spojeni s operatorem, dovolujeme si vas upozornit, ze hovor bude nahravan")?
No něco podobného se stalo babče u nás v domě, přišel chlap údajně od Pre a chtěl zkontrolovat sm,louvu ukázala mu svou smlouvu a za týden dostala dopis se smlouvou k jin ému dodavateli.. Asi by bylo dobré spojit se s Čezem, pokud od něj, odebíráte energie a říci, že rozhodně od nich nechcete odejít, ať Vaši smlouvu na žádnou žádost neruší. Ta babča od nás to měla od Pre a už tam měli její žádost, že chce přejít jinam, takže jí naštěstí vyhověli a zůstala u PRe.
Dobrý den.Takých bylo u našich dveří už spousta.Ani nevím kdo je pouští do baráku přes uzavřené dveře.Jen jednou jsem se napálil a ostaním slušně "poděkuji" a s pánembohem.
Děkuji vám všem za odpovědi - stalo se mi to poprvé, špatně jsem zareagovala, je to pro mne ponaučení. Seběhlo se to tak rychle, že jsem si ani neuvědomila, že podomní prodej je u nás zakázán a taky že výpis nejsem povinna nikomu ukazovat - a vůbec ne mezi dveřmi... Spletla mne taky ta kontrola. No, je to poučení pro příště. Snad se po tom nic nestane...
U más sa tiež stali podobné prípady.Len potom bol ďaľší problém.Tá spoločnosť do ktorej vás "šmejd " prihlásil ,žiada pokutu od odstúpenia od zmluvy.A tá je dosť vysoká.Čo viem tak 100 Eur.
Tak sa nejako zabezpečte ,aby ste vedeli dokázať podvod na vás.
Možno len zbytočne straším ,ale ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.