Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na grilování u bytového domu

Od: jonky26® odpovědí: 6 změna:

ahoj rádcové. Rád bych znal váš názor. Mám byt v přízemí bytového domu s malou předzahrádkou, kam jsem si koupil plynový lávový gril a ted v týdnu jsem zkoušel poprvé grilovat klobásky, ale z grilu se z odkapávajícího tuku docela dost kouřilo. Sousedi nic neříkali, protože grilování bylo jen krátké, ale stejně mám takové obavy, že by jim to mohlo vadit a proto zvažuji jestli nedat gril pryc a obejít se bez grilování. Jaký na to máte vy názor? grilovat, nebo by to mohlo být pro sousedy obtěžující, ikdyž je to jen plynový gril? Díky všem za názory

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, ano, je to obtěžující, protože ne každý má rád zápach spáleného masa.

Ovšem, je to tak rozšířené a moderní, že to ani radnice nezakazují (oheň vadí, gril ne).

A je to cítit hodně daleko. Zdravím!

doplněno 11.05.16 00:08:

Ono to grilování není pouze zápach, ale také se neprovádí mlčky. Znám to z okolí.

Začne se odpoledne, griluje se a hoduje - a jak se k tomu pije, tak hovor přechází v řev, vulgárnosti a smích, který končí hluboko po půlnoci. A to je tak jediné, na co si lze stěžovat (tedy, na rušení nočního klidu - ne na vlezlý zápach).

sebod*

Nevím proč by to mělo být obtěžující. Vůně grilovaného masa patří k létu ;).

uska*
hodnocení

2x

Griluje se běžně i na balkonech v paneláku. Chce to jen vybrat kvalitní suroviny na gril, aby co nejméně tuku kapalo do ohně, omezí to kouřivost a prospějete svému zdraví. Koho ze sousedů byste nejvíce omezoval, pozvěte jej na kus dobrého žvance.

hodnocení

1x

Takže máte dilema a obavu, že by grilování v baráku a smrad z Babišovo chemických buřtů mohlo sousedům vadit. A potřebujete radu, protože sám to nedáte. Jinak vše v pořádku?

danys*
Ernie: zrejmě mas problém s pochopením psaného textu! Chápu,ze rozvoz reklamnich predmetu může dělat i cvičena opice, takže se ani nedivim !
Osobně bych se zeptal sousedů,jestli jim ten kour občas nevadí.

hk
hodnocení

1x

Tak nevím, jestli nebydlíte podemnou. Mně to vadí v případě, že se u toho chlastá. Když se 4 lidí baví/mluví bežně mezi sebou na zahradě, pak za jistých okolností to je kravál. Nedej bóže, když jsou nalití. Vadí mi, když mám čuchat smrad z cigaret. Samotný smard z grilování mi až tak nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]