Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistění zámkové dlažby vs hnědé fleky

Od: znalec7788 odpovědí: 3 změna:

Na zničení mechu ve spárách zámkové dlažby jsem použil roztok zelené skalice v doporučeném poměru 400 g/10 litrů vody.Po polití šedé zámkové dlažby na ní zůstaly po celé ploše hnědé fleky,které jsem se snažil očistit proudem vody a tvrdým koštětem.Hnědé zabarvení dlažby se mi však odstranit nepodařilo.Prosím,poradíte mi někdo,co s tím mám udělat?Nepomohl by nějaký nátěr a nebo nějaký chemický přípravek?Za všechny náměty předem mnohokráte děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hakiss*
hodnocení

0x

jediné co mě napadlo je kyselina solná. ale radši jenom lehce vyskošet na některé jedné kostce zámkovky, žere jak beton, tak železo, možná to změní barvu na zeleno,možná to tu kostku vyčistí, ale šel bych to skusit ta flaška stojí 30 kč. prostě bych to kápnul z flašky na dlaždici nechal kyselinu vyšumět a potom opláchnout vodou, ale opravdu jen na jedné kostičce někde v rohu. a nebo více zelené skalice a bude te to mít jednobarevné *palec*

kamko007*

kyselina solná určite ne, ako píšete reaguje s vápencom, takže to betónu uškodí. ja úspešne používam roztok sava, opatrne polejem tak, ahy sa nedostal do trávnika vedľa, kde ho nechcem. zni4í mach, aj nechcenú trávu v dlažbe

hakiss*

NEDOPORUČUJI KYSELINU NA PLEVEL ALE NA ČIŠTĚNÍ BETONU, A NA SAVO JE JIŽ POZDĚ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]