Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes instalace LED pásky do podhledu stropu, LED 12V 4,8W/m, 7,6m. Zdroj výstup 75W, 12V, 6,3A. Zapojeno na předpřipravený časovač a schodišťový vypínač 1/0 . Po zapojení svítí neustále, když zapojím zárovku, funguje. Poradíte prosím, jsem absolutní laik, ale vím, že časovačem protéká minimální proud, takže zde je problém? Má to nějaké řešení?
Ano je to nízkou zátěží. Řesením je použití časovače, který potřebuje i zapojený N vodič. Rovněž je lepší volit časovače s relém. Ty čistě elektronické mohou mít problémy.
Mohl byste to prosím rozvést..jsem totální laik, elektrika je pro mě španělskou vesnicí
ještě doplním, trafo je zapojeno vodičem L a N, ochranný kabel zapojen není. Elektrikář mi doporučoval časovač určený pro LED , ale v prodejnách na mě koukají jako na zjevení.
Potřebujete spínač (časovač), který spíná pomocí relé. Co přesně požadujete za funkci.
doplněno 10.05.16 23:08:Pak potřebujete např. CS3-16 pod vypinač nebo do rozvaděče od OEZ Letohrad, popř. Elko
doplněno 11.05.16 21:37:Od Elka konkrétně SMR-B
Prostě to musí spínat relé a né triak.
potřebuji aby se schodišťovým vypínačem zaplo a po dvou minutách samo vyplo, tak jak mám zapojeno, zapne se, ale už nevypne..
Tento spínač by měl pro Vaše účely fungovat OK.
doplněno 11.05.16 10:25:To teda nevím, kde to tam píší. Každopádně to je typický časovač, jehož funkce závisí na připojené zátěži v tomto případě min. 10VA. Je tam i uvedeno "pro správnou funkci výrobku je nutná přítomnost zátěže". Takže tento bych určitě nevolil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.