Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake futra do chodbicky

Od: martin3* odpovědí: 4 změna:

Dobry den, potreboval bych poradit jaky futra dat do chodicky, ktera ma rozmer s x v : 980 mm x 2320 mm.

Uvazoval jsem o futrech na 80 cm dvere s tim ze bych usadil na stred a z kazde strany bych to vypenil, zbytek otvoru nad futrama, bych udelal konstrukci z uw a cw profilu ( nadprazi bych pridelal k te kontrukci pres cw profil ) a zaklapl sdk. Mam ale obavu jestli se casem futra nezacnou pohybovat kdyz budou "pridelane" jenom tou PUR penou. Pripadne mate nekdo jiny napad jake futra tam dat a jak je pridelat? Budu rad za radu

M.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

V tomto případě bych doporučil spíše obestavení ytongem. Bude to výrazně snazší a hlavně to bude uděláno tak jak má být. Řešení konstrukce pro SDK je v tomto případě zbytečně složité a ta PUR pěna taky nebude ideální.

martin3*

Nad tim jsem take uvazoval, ale kdyz vemu ze nejmensi futra maji 70 cm tak tech +/- 13 cm z kazde strany se budou zazdivat dost problematicky. Tak zkousim jestli nekdo nema nejaky sikovny napad...

vilik*
Ale ne, porobeton nařežete lehce pilou a nasouváte z boku nebo z vrchu do futer. Já to lepím nízkoexpanzní pěnou, někdy musím lepit lepidlem. Futra se zachytí v rovině latí proti stropu a rozepřou se. Porobeton se dá krásně upravit a práce je rychlá. Do zdi jsem nabouchal pár silných hřebíků, které vyčnívají do prostoru a trochu ještě příčku zafixují. Po vyjetí boků se odstraní šprajc proti stropu a jedete celé cihly. Poslední řada se víc namaže lepidlem a na místo se zasune, u pěny je to jedno. Jen bych u lepidla rozvrhl práci na 2 dny, aby lepidlo zaschlo a zeď se nebortila.
A jestli můžu radit, dejte dveře 80, kvůli stěhování nábytku.
martin3*

Nasouvat z boku to asi nepujde, z vrchu jsem nad tim uvazoval ale nevim jak na ten ytong dat lepidlo aby tam zustalo nez ho stahnu dolu. Sirka dveri muze byt jakakoli jsou to dvere do sklepa kam nábytek moc nestehuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]