Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když by jste nekoukali na cenu, jakou by jste doporučily peřinu?Hlavně aby hodně hřála
Výhřevnost bych nekladla, při výběru peřiny, na první místo. V bytech už je všude nějaké topení a teplota v ložnici nikde, u nikoho z nás, nejde dramaticky nízko. Všechny deky do chladného prostředí opravdhu hřejí. Ať se jedná o vlnu, peří nebo duté vlákno. Navíc, bývá to u každé štepdeky napsáno. Já bych vybírala takovou, která má visačku, že lze prát. Sice v pračce v domácnosti lze vyprat, ale ne vymáchat, zbavit ji mydlinek. Ale v každé čistírně lze požádat o vyprání ve vodě. Já mám peřinu, tedy štepdeku s prachovým peřím, z IKEA, kterou dávám do čistírny vyprat ve vodě. Peřina má tenkou, ale nepropustnou sypkovinu, která je poddajná a tichá. Některé sypkoviny jsou tvrdé a rachotí. Vyprat se nedají, protože když se spere apretura, vylízá z ní peří. Propouští.
S dutým vláknem mám zkušenost jen s levnější dekou, v níž náplň udělala takové jako boule a bylo to na grc.
Zajděte do prodejen s pokrývkami a zjistěte, co nabízí trh. Mi se líbí IKEA a Jysk. Jsou však i jiné obchody. Podívejte se, sáhněte si, protřepejte, přečtěte visačku. Srovnejte. Třeba trefíte na dobrou akci. Času máte dost. Je jaro a bude teplé nebo horké léto. Do podzimu je daleko.
Dobrý den, pravé ovčí rouno - lehká, hřeje a nepráší. Zdravím!
doplněno 08.05.16 23:35:Záleží na tom, jestli dáváte přednost přírodě nebo "umělínu". Jistě Vám někdo doporučí např. dnešní hit duté vlákno.
Já mám duté vlákno už x let a jsem spokojená, i to praní jsem vyřešila, vyperu v pračce, vymáchám navíc to ve vaně, pak vyždímu a dám do sušičky. Praní je důležité, ono se to nezdá, ale je z toho úplně špinavá voda.
Na léto mám tenké, pod tou zimní by nešlo vydržet, je opravdu teplá.
doplněno 09.05.16 11:48:misoskamisoska jak to perete?
V bytě potřebuju chladno a proto je mi pod vším zima.Jediné co mě mile překvapilo je přikrývka z lamy-alpaky.Rodiče ji kdysi koupili a je pravda,že jak jsem čistila tu sýpovinu,tak prosvítaly hnědé"chlupy",takže to asi lama budeJe těžká,ale na těle to nejde znát,spíše tělo tak obklopí a je v ní hodně horko.
Kde tenkrát (cca 6let zpět)koupili prošívanou peřinu z lamy netuším.Vím,že jsou k sehnání deky matrachello.cz/... peřiny netuším...ale dporučuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.