Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vrtačku

Od: libor007® odpovědí: 15 změna:
Zdarec, jakou poradíte elektrickou vrtačku do domácnosti? Vrtací kladivo mám, takže nepotřebuju příklep. Chci nějakou hobby třídu s rozumným pajšlem. Zatím se mi zamlouvala vrtačka v lidlu za 600kc, ale minule byla hned pryč(byla-li vůbec skladem). Aku ani nepište, chci síťovou a na ven mám dvacetiletou stařenku na kliku.Měl jsem do teď chrchlu z tesca asi 10 let(spadla mi a kaput), ale přeci jen bych rád něco trochu solidnějšího.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jester*
hodnocení

1x

Narex EVP-13E2h3

stonek*
hodnocení

0x

Mám Black And Decker CD714CRE, schodou okolností je ze slevy z obchodu Globus. Holt ty jídlokrámy vedou :) Je ve všech ohledech bezvadná. Takže ne Lidl, ne Tesco, ale Globus!

hodnocení

0x

mám něco jako vrtacky.heureka.cz/...

Je to s hliníkovým tělem kolem motoru a už jsem jednou i měnil (po půjčení mi vrátil s ulomeným držákem-vylomený závit, prý spadla) - používám hobby cca 6-8 let a jsem spokojen. Jen je trochu těžší než plastové..

doplněno 09.05.16 07:23:

jj, dvě rychlosti a příklep jsou u vrtačky podmínkou vždy!*palec*

hodnocení

Ten lidl má mít pajšl z boshe. Narex za tolik peněz určitě ne, to bych už šel do makity apod. Něco jak ten extol by asi byl rozumný kup. Jen si říkám, jestli nevzít dvourychlostní...

hodnocení

0x
Vrtací kladivo mám, takže nepotřebuju příklep. Ne zcela správné uvažování...
Vrtací kladivo většinou "bije" plnou silou hned po zapnutí vypínačem. Pokud chceš vrtat díru přesně do potřebného místa, není zrovna nejvhodnější. Vrták z místa odskočí, případně ještě značku poškodí, zničí, pokud nemáš naznačený velký křížek, značka zmizne. To u tvrdých materiálů, beton a pod. U měkčích zase hned vletí do materiálu, ale často na nesprávném místě a je problém potom díru dovrtat zpět tam, kde měla původně být.
Pokud chceš vrtat do obkládačky na stěně, první úder ji rozbije!
Vrtací kladivo je těžké, vyvrtat více děr je poměrně namáhavé. Má větší výkon, je hlučnější.
Vrtačka s příklepem a regulací otáček umožní začít vrtání pomalými otáčkami, téměř bez příklepu, materiál "načít" na správném místě a později přidat a používat plný výkon.
Použiji vyjádření klasika:
Rozmysli si, Mařenko!
doplněno 09.05.16 13:08:

máš pravdu, libore.

Myslím, že jsi tu dost dlouho a s nedostatečnými otázkami a radami máš dost zkušeností, přesto jsi dal do otázky tak málo konkrétních informací o tvé stávající technice i o tvé zručnosti a zkušenostech, proto jsem psal spíše všeobecně. Pro neznalé to může mít dostatečnou informační hodnotu, i do budoucnosti.

hodnocení

Mařenko, vrtací kladivo mám s plynulou regulací otáček. Do kachličky stačí provrtat díru bez příklepu a panel pokračovat s příklepem.klidně tím kladivem - vyzkoušeno mnohokrát. Díru si nejdřív označím důlčíkem, něco málo jde i do panelu. Pak předvrtnu u přesnějšího vrtání 5 vrtákem a dodělám hrubším. Nicméně by mne opravdu zajímala ta vrtačka na vrtání dřeva/kovu.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, Ježíšek mi přinesl vrtačku zn. Ryobi. No z počátku jsem jí nevěřil,ale supr stroj.

asd1
hodnocení

0x

Výborná je Makita HP1630K.

Příklep "řehtačkou" mají snad všechny vrtačky, na jemnější práce je to dobrý stupeň mezi kladivem a vrtáním bez příkleu...

hodnocení

Chlapci a co ty dvourychlostní? Mám dvourychlostní šroubovák(vypadá jak akuvrtačka do sítě) a je to gut. Akorát ten šroubovák má dost velkou vůli, tak není dobrý na přesné vrtání do dřeva.
asd1

Pokud máš kladivo tak dvourychlostní nepotřebuješ - pomalé otáčky má kladivo...

pilplal
hodnocení

0x

jedině Narex.Je český a náhradní díly se vždy dají poslat.Když se něco pokazí u cizích tak sotva něco seženete.Servis řekne že nemají a často ani servis není.A když náhodou u cizích je tak vám za 3 roky řeknou,že je to starý a že díly už dávno nejsou

hodnocení

Škoda, že narex je poloviční čína...
jester*

Měl jsem 1.vrtačku z kauflandu za 300,potom 2.protože se spálila pak bosch za 1200 měsíc před koncem záruky v opravě,po dvou rokách a měsíci se vysypal vnitřek tak sem koupil narex a mám klid.A nehledě na to že práce s ní je 100a1 oproti těm dvoum krámům.To si musí zkusit každej sám koupit 2-3dreky než zjistí kdyby kopil hned něco pořádnyho tak ušetřil nervy a peníze to je moje zkušenost.

hodnocení

Proto chci něco rozumného, ale ne za trojku.

hodnocení

Tak po dlouhém hloubání a zkoumání objednána Makita 1630k. Rozumný výkon i pajšl, dobré ohlasy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]