Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dobře vymalovat bílou barvou

Od: alusska* odpovědí: 6 změna:

Rádci, mám tu situaci, kdy manžel odmítá pokračovat v malování, protože už ho to nebaví.

Situace je taková, že bylo potřeba vymovat jasně žlutý pokoj s různými kresbami na stěnách (voskovkama, temptrama) - takový vybydlený dětský pokoj.

I přes 3 nátěry pořád ta žlutá a obrysy kresem průsvitají a moc nemizí.

Manžel říká, že už je to "dobrý", ale já spokojena s výsledkem nejsem.

Prosím, není nějaká bílá barva, která více kryje?

děkuji za případné rady. Alusska.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ono to chtělo začít odstraněním starých nátěrů - a to zřejmě manžel podcenil, resp. do toho se mu nechtělo (nedivím se tomu). Jedna barva by to snad nyní překryla, ale nemohu ji doporučit, protože ta je potom skoro "na furt" - je to Latex. Počkejte, až nátěry zcela vyschnou a třeba to bude skutečně dobré (+ zakrytí nábytkem a obrázky). Zdravím!

alusska*
hodnocení

omlouvám se za překlepy ...

reznicek
já osobně bych žlutou barvu napenetroval,jako když se maluje na sádrokarton,pak jednu vrstvu hustější a další už normálně. Aspoň moje zkušenost. Nebo podkladní barvu oškrabat dolů,a umýt houbou.pozor na hustotou penetrace,při silné se může stát že už to nepremalujete vůbec. Číst návod na ředění.

jenda2*
hodnocení

0x

Základem je dobrá penetrace. Jinak to budete malovat a pořád to tam bude.

robin1*
hodnocení

0x

Pokud tam jsou opravdu voskovky, tak je pochopitelné, že moc nemizí jelikož jsou mastné. *hi*

Pokud tam jsou plastické obrysy temper, opětovně struktura nezmizí přemalováním a bude zde stále. *hi*

Na Vašem místě bych vzal kus jemného smirkového papíru a do ztracena přebrousil místa s voskovkami a prosvítající vrstvy temper. *hej*

Potom Vy sama můžete přemalovat pouze inkriminovaná místa několika nátěry ... "do ztracena". *hej*

Takovéto nátěry můžete opakovat tak dlouho až se Vám budou zdát Vaše opravy stejně barevné. *hej*

Potom požádejte již odpočinutého manžela o závěrečný nátěr celé plochy.*hi*

Rozumný, odpočatý muž, který uvidí výsledek Vaší snahy, jistě rád vyhoví.*ua*

hodnocení

0x

Já si maluji celý svůj dospělý život. Já bych rozvařila kousek jádrového mýdla cca v 5 ti l vody, tou bych natřela polovinu té nejhorší zdi a mokrou barvu bych širokou špachtlí oškrábala. Opatrně, abych nenadělala rýhy. Když by to schlo, tak bych přetřela vodou s mýdlem znovu. A pak druhou polovinu. Když bych neměla dobře zakrytou podlahu a měla čas, tak bych si pod tu špachtli dala a držela lopatku. A pak druhou polovinu zdi. A zbytek místnosti. Strop, když tam není mnoho nátěrů nebo není-li taky žlutý, bych jen přetřela tou mýdlovou vodou. Ale oškrábat, když je žlutý, by asi byla taky nutnost. Jinak několik vrstev bílé, stejně začne padat a dělat se puchýře. *placni* Nechala uschnout a začala stropem, bílou barvu.

Tak si myslím, že váš muž dobře ví, že se to mělo oškrábat, ale nechce se mu do toho. Ani se mu nedivím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]