Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
náš soused si nechal vyměřit svůj pozemek, který sousedí s naší zahradou. Byli tam nějací lidé od vyměřování a odměřili nám 3 x 10 metrů z naší zahrady, že to patří sousedovi. Byla jsem celkem v šoku. Šla jsem proto na geodézii a tam mi řekli, že podle výkresu je tam nějaká výseč, ale mapy jsou staré a nelze z nich přesně vyčíst zda se jedná o metr, dva či deset. Soused si tuto část zahrady nárokuje, protože se prý chce dostat na svůj pozemek autem což momentálně nejde. Dle mého názoru si sám "určil" ty tři metry na šířku (to mu pro vjezd autem stačí), protože to z mapy není evidentní a my tím pádem nemůžeme nic dělat. Je vůbec možné, aby si někdo takto sám stanovil výměru?Kam je možné se ještě obrátit? Přece někde musí vědět přesné ohraničení pozemku ...
Děkuji
Magdalena
Možné to jistě je, protože nevíte, kde jsou hranice pozemku. Zřejmě bude nutné si objednat geometra nechat si to přeměřit. Třeba má soused pravdu... Každopádně je třeba to řešit s katastrem - už je u vás digitální mapa?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.