Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odstranit barvu že dřeva?

Od: gullin odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

omylem jsem přetřel vodou ředitelnou barvou dřevo - palubky, některé lakované některé surové, jsou to jen fleky, kousky, žádné velké přetření, však chtěl bych tu barvu odstranit.

Neporadil by mi někdo jak barvu odstranit nebo čím?

Barva je zaschlá 3 dny.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, přebrousit jemným smirkem. Zdravím!

doplněno 08.05.16 22:04:

gullin - myslíte, že vodou ředitelnou barvu odstraníte ředidlem? Zkuste to, ale fungovat to asi nebude. Já bych zkusil ten smirek a potom opravil lak.

doplněno 08.05.16 22:43:

gullin - ředidlo není žíravina. Někdo si ředidlem čistí i ruce od barvy. Pokožku to vysušuje, ale nespálí. Možná zkuste aceton, ale na vodou ředitelnou barvu to zřejmě nefunguje. A pokud použijete nějakou chemikálii, tak stejně poškodíte i okolí a podklad (lak). Takže, to přebroušení a oprava laku by byla asi nejvhodnější. Jinak, příště být opatrnější a případně očistit barvu hned (než zaschne).

hodnocení

0x
Jedině šmirgl...

gullin
hodnocení

Na dřevě je lak a mořidlo, smirkem to zničím :(

A ještě jsem stříknul na lino.

Nešlo by použít jak na palubky, prahy a lino ředidlo?

Děkuji

gullin
hodnocení

Já myslel že ředidlo je žiravina a půjde to...

gullin
hodnocení

Díky, tím smirkem a trošku i ostrým šroubovákem to šlo :) ještě lehce nalakovat, děkuji mockrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]