Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,,mám černý obyvák a chtěla bych se zeptat,jestli to jde zkombinotat nějaké části na bílou barvu.díky
doplněno 07.05.16 19:32:tento obyvák
Zdravím,na mě působí depresivně všechno,stěna ,ten obraz i to brko ve váze bývalo dřív natištěné na parte. Otázkou je,jestli pár nátěrů bude stačit. Asi se vám to líbí,ale já bych to vyměnila komplet. JISKRA
Já si myslím, že s barvou skříněk neuděláte nic. Bude to vypadat srašně, když se to natře. Nemůžete tu sestavu změnit na nesetavu. Ne na jednolitou, jednostěnovou záležitost. Ty skříňky rozestavbět po bytě? A něco úplně pryč? Třeba ten skleník. V nejhorším. Ty horní skříňky místo skleníku a televizor na skříňky, které tvoří sokl. Tím by nebylo tak černo, taková jednolitá černá stěna. Když se vám to tak nelíbí.
Lustr tomu všemu dává punc muzea. Je takový těžký, monstrozní, nesmyslně okázalý, do tak malé místnosti.
Špatně jsem se vyjádřila. Měla jsem napsat, že lustr působí. . . Proč obývák chcete měnit? Líbí se vám takový, jaký je. Obhajujete ho. Nic ve zlém, ptala jste se, dostala jste několik názorů.
Ten obyvák není malý,,,to se tady tak zdá...Já nemám v obyváku tmu mám tady východ a od 5hod.ráno mi tady svítí slunko.Jen jsem si říkala něco modernějšího..jenže tam u těch moderních není prostor na věci.Ten lustr je lehoučký..mám teď jinou telku tu velikou tak jsem to zněnila..Jo ten llustr ještě to jsou duté trubičky.Mám ještě na konci druhé strany takový výklenek a v něm křeslo.ten obyvák má 7m...ty dveře shrnovací mám vložené do oblouku.,k tomu nábytku.
Bohužel,,nemá širokoúhlý fotoaparát,,tak se to zdá malé mám zasklený balkon a musím tam mít závěsy,nebo to slunko je protivné..
Já jen ..mi se líbí,,ale chtěla jsem něco s bílým,kombinace.Sestava je Ok ,,jen ten koberec je tmavší a také i tady vypadá tmavší,,měla jsem světlejší.Myslela jsem,že dát na zem to chlupaté světlé barvy..Nechci měnit obybák,,jen třeba tu podsadu udělat bílou.Nebo dvířka některé..
Já plovoučku nechci mám a pod kobercem parkety,,od plvoučky je zima mám to v kuchyni a v předsíni.Je to momentální moda..
Je to strašný obývák. Jak pro starého funebráka. Přitom by stačil světlý koberec (nemusí být bílý, ale třeba ta světlá kávová jak pohovka). Vyhodit tu dečku a vázu nebo co to je na stolku, vyhodit záclony, ty fakt prosor "ztěžknou", vyhodit číčovinky na skříňkách (když už chcete nechat i tu obývací stěnu), na jednu stěnu nějakou moderní tapetu. Jo a samozřejmě sundat lustr. Mít takovýto okázalý lustr do obýváku, který má pod 50 m2 a stropy menší než 3,5 metru, je zhůvěřilost.
a mám si tam nechat stůl a židli,,,fajn,,,,,,nábytek je elegantní ne jak ty dneska za 5 000kč..Nikde nic,V životě bych nechtěla byt bez záclon,je to každého věc,,Tapety nesnáším,,mám hezké zdi a bílé!Kdybych dala tapetu,,tak se mi to všechno bije.A bílé budu mít stále.Takové byty jak jsou dneska ,tak jsou pro líné baby co nejmíň krámů bez záclon a pod..Lustr je krásný ,,
Ty věci z nábytku mám jako byhodit ,,jo a vy je půjdete sebrat, jsou to věci,které mi říkají něco o domově a ne tělocvičně. Nejsem mladice abych vyhazovala křišťál z okna,jen proto,že se někomu nelíbí.
Koberec mi dělá dobrou službu a nechci věci,které jsou na nic ,abych je měnila každý rok.
Dobře, tak to řeknu takto: WOW to je nádherný obývák! Nic neměňte, je to ten nejhezčí obývák, co jsem kdy viděla! S tím byste měla jít někam do časopisu! Tleskám tomu, kdo to navrhl.
Tak.
Spokojená konečně s odpovědí? Spousta rádců si dala čas, aby vám napsala svoje připomínky, ale vy je vůbec nerespektujete. Proč se tedy ptáte, když je podle vás toto dokonalé? Chcete bílé police? Nalepte si na to folii nebo to přebarvěte barvou na dřevo. Nikdy to nebude ale tak pěkné jako když vám to přivezou už z výroby v bílém. Takže leda vyhodit stěnu a koupit bílou. Ale jako na hřbitově to bude vypadat pořád.
Aha, už mi to konečně došlo...ale že to trvalo... Vy jste chtěla slyšet, jak to máte pěkné, lustr je krásný, nábytek elegantní, křišťál dělá domov a koberec dobrou službu. A oni vám tady někteří hlupáci zbytečně radí, jak to oživit a hlavně prosvětlit...
Nechtěla jsem být netaktní ani předtím, ani teď, tak už raději nic. Je to naštěstí váš byt a jak vidno, jste s ním spokojená, tak o nic nejde, ne?
65 let je prd věk. Já bych v takové depresivní místnosti žít nemohla ani v 80ti.l
Moje maminka si v 72 letech nechala udělat novou kuchyň a tvrdila - kdybych si jí měla užít jen 2 roky, tak to budou mé šťastné roky.
doplněno 08.05.16 21:44:Ach jo zavináč, vám pomoci není. Má máma chuděrou nebyla a pro mne to nedělala, bydlím 200 km daleko a mám své bydlení. A mne by zase hamba fackovala kdybych si od mámy měla vzít nějaké peníze, tak jak je to u vás. Je to váš obývák, váš život a pak se nedivte, že jste alergická na vše, podrážděná, nespokojená, hádavá. Zkuste si udělat pár radostí, život v 65 letech nekončí.
doplněno 09.05.16 09:00:Zavináč - asi to máme v rodině jinak než u vás. Já tvrdím, že rodiče se mají o děti starají pokud jsou malé. Na stáří mají děti přilepšovat rodičům, alespoň takto jim oplatit, co do nich vložili. Nebo se o rodiče kompletně postarat. Není to o lakomosti, ba naopak, je to o úctě k rodičům.
uska,,,tak to dělala chuděra pro vás asi na vaše rady...já raději dám dětem a nebudu blbnout na staré roky s koupí nábytku,,mesela bych být na palici..Pro mne není depresivní,,asi jste slabá na nervy si myslím... v tom případě.
A pište si co chcete ,,,
uska,,já nejsem hádavá teda vůbec,,ale z prominutím,,vy píšete takové koniny že zůstává rozum stát.Každá nelakomá babča přidá dětem ,ten dnední svět je podivuhodný a jestli vy ne tak jste lakomá a zlá.
Jak mám tak dám,,,Nejsem chudák a mohu si to dovolit...Do hrobu si to nevemu ,,vy asi jo.
Vaše matka také uvažuje jako dvacítka ,,pro mne -bez rozumu .A nevšimla jste si,že jsou i černé koupelny a kuchyně,,a jak je to elegantní.Ale vy asi máte ráda maringotku která zeje barvama,V jednoduchosti je elegance.
Já mám druhý pokoj bílý a je to dřina.Ty drážky ! A takové obyváky na jedno kopyto .co jsem se dívala jsou na starou belu,,Každý byt stejný.
A buďte tak laskava a nepalte bez rozmyšlení co tady naplkáte ,,jen je vidět -co jste zač.Už mi nepiše,tím naše písemná konvezace skončila.
uska.. rodiče by měli myslet na stáří a zabezpečit se...zodpovědní rodiče...
,,Ano pomoci jim jinak ,ale ne finančně.Mladí mají hypotéky a já abych ještě po nich něco chtěla? To nemyslíte vážně.Mají děti vaše vnoučata !
O ůctě to není- je to pomoc ne finanční to ne,ale postarat se o ně v nemoci a ne mít rodiče 200km daleko a jednou za měsíc jim eventuálně posla nějaký uškudlený peníz? Vy se o ně zatím nemusíte starat,,ale může přijít doba ,
A také si myslím,na jedné straně když už rodiče chtěli mít děti ,,tak se o ně postarat a ne čekat nějakou odplatu -že vás vychovali -je to jejich povinost.A nevyplácet jim žoldem na stáří...každý slušný a zdravě myslící člověk má -měl na důchod našetřeno...a ne kupovat třeba bezhlavě nábytky a pod...To je můj názor- s vaším nesouhlasím
všechno jde - už vidím fotku- ty skleníky nyní moc už nefrčí, přikoupila bych nízké skřínky třeba v kombinaci černé s bílou a pěkně nakombinovala
doplněno 07.05.16 19:37:ale ráz pokoje už udává i lustr a koberec - tam by těch změn asi muselo být víc...aby se to oživilo
mám tam rohový gauč barvy bílá káva,dokupovat se mi zbytečné ,,protože je to pak již jiné dřěvo.jiná struktura.Jenže tento je skladný,,já bych chtěla aspoň bílý spodek,,natřít,,někoho si pozvat...
doplněno 07.05.16 20:25:právě ten lustr je OK jen koberec je tmavší,ale je výborný ,,mám bílou chlupatinu vlnu, abych ho trochu zakryla ale mám psa.a jestli by tam nečůral
...já bych nechala natřít na bílo(bílou kávu)ty horní desky skříněk.Bude to i praktické,nepůde tolik vidět prach.Taky by šly vyměnit držátka u skříněk např.kov+bílá,Rám obrazu vypadá kovový,tak by to ladilo,ale to už je investice.Koberec bych hned vyměnila za jednobarevný,světlý(v takové slonové kosti,jemný okr...ladil by s lustrem ,který je zlatý)ale vy nelépe víte proč jej máte,do toho nechci kecat
...už sice nechcete nic slyšet,ale rýpat nebudutaky mám ráda něco na oknech a byty"holobyty"nemusím.Mám ráda"zabydleno,útulno"Záclony nemusím,volila bych závěsy a takový vhodný závěs udělá hned velikou změnu interieru.Třeba světlý(bílá káva,capuccino...)nebo bílý s černým vzorem...je to investice,ale podle mě udělá velikou změnu.
ten koberec je tmavý,ale je k nezaplacení,,lustr není zlatý.Dříve jsem ctěla plovoučku ,ale to nechci je mi z toho zima od nohou.Nemohu si dovolit jednobarevný,,ten by za chvíli byl asi flekatý..to už tam byl A měl by cestičky kde se chodí...Mám pravý perský,,,vínovy.Jak jsem měla jednobarevný,tak jsem byla otrok.ach jo..
Dobrý den, já bych nic nenatíral - nikdy to nebude jako originál. Jediné, na co bych se zaměřil je podlaha. Takže, buď světlé parkety (nebo moderní plovoučka) či pěkný, odolný a hlavně světlý (jednobarevný a bez vzoru) koberec - ten zesvětlí celou místnost.
Zdravím!
doplněno 08.05.16 17:42:zavinac - znáte to? Komu není rady, tomu není . . . Je to Váš "bejvák", tak vezměte bílou barvu a natírejte. Ano, plovoučka je módní, ale zase je světlá a kus koberce si můžete dát jen pod ten stolek. Ovšem, těch zakrytých parket je škoda - přebroušené jsou lepší plovoučky.
doplněno 08.05.16 17:57:jh - no, zdá se, že si tazatelka chtěla spíše upevnit svůj názor, že jiná varianta, než natírat, není.
Kdo měl někdy v bytě natřený nábytek na bílo, tak už ví, že sice prach není tolik vidět, ale zase se zadírá do nábytku a potom nejde ani setřít - potom je rychlejší nový nátěr .
Stolek proč? Je akorát na moje bebechy jak na něm pracuji..Akorát je tam sklo nahoře.
doplněno 08.05.16 17:47:Já nechci holobyt ,,a místa je tam dost,,,to na fotce tak vypadá ...ono neměla jsemto tady dát,,protože to moc zkresluje prostorově díky všem
Dobrý den, zkuste lépe vysvětlit svůj dotaz, resp. co tím myslíte, když odmítáte všechny rady. Nic nového kupovat nechcete, nic odstranit také nechcete a natírat či tapetovat také ne. Tedy, co vlastně chcete a jak to udělat, aniž by se muselo něco změnit? Je v lidských silách provést změnu beze změny? Jde to? Vysvětlete, co myslíte tímto: "jestli to jde zkombinotat nějaké části na bílou barvu". Jaké části se mají kombinovat a kde je tam máte? Zdravím!
doplněno 08.05.16 21:00:lucie - myslíte, že to ráno bude lepší? No, snad ano. Já mám dojem, že tazatelku přepadlo nějaké (jarní) puzení na změnu a zároveň jí vůbec nechce, protože to bude změna - a ta změna je zase něco nového, rozruší to ustálenost a stabilitu jejího zažitého prostředí. Já, když mám puzení na změnu nebo nějakou činnost, tak se natáhnu na sófa a čekám, až to přejde - což by mohla být také rada pro tazatelku .
Já myslím,že tazatelka se potřebuje vyspat,protože tyhle večerní odpovědi mi nedávají smysl.Já s ni souhlasím ve spoustě věcí.Musí to být příjemné hlavně jí(proto nevím proč jí někdo radí,ať koupí moderní nové věci)Jsem mladší a taky nerada kupuju nové,radějí vylaďuju,upravuju,nelíbí se mi jak to u všech vypadá stejně(jako z jednoho letáku)nejvíce směšné je,jak se odsuzovaly mohutné obývací stěny a ejhle už se to zase vrací...ale taky netuším co by chtěla tazatelka slyšet.
jsem skoro o polovinu mladší ale i tak mám ráda bíle stěny,žádné barevné slátaniny,nejraději bych jednobarevný koberec všude,ale kvůli kočkám to nejde.Plovoučku ani za nic a nechat jen tak parkety(vlysy)je studené,strohé a šel by slyšet každý krok...
jo,tak to se taky bavím u"jak se staví sen"vetšinou je tam o hodně míň úložnch prostorů.Sice to mají pěkné,ale prakticky si to nedovedu představit jak tam ti lidé potom žijí.
Takže ať chcete slyšet cokoli,já bych na vašem místě vyměnila na skřínkách úchytky,dala bych tam nějaké kovové s bílou(slonovou kosti)aby ladily s gaučem a kov s lustrem a obrazem.Zrušila záclony a nechala jen závěsy nebo takové ty moderní záclony,které vypadají něco mezi záclonou a závěsem.
doplněno 08.05.16 21:51:...o tom natírání jste se sama zmínila na začátku,zmátlo nás to.
nic nechci natírat,,,,,jen jsem myslela,že dokoupím skřínky v bílém a osvěžím to,,ale natíráním probůh ne!
Ale tady rýpalové to člověku chtějí zhnusit,ale mi to je jedno,,,jo Lucie s tím doplněním to bylo dobré.Lucie ,,vy jediná máte pravdu
Někdo rád tapety ,,já ne,,,nebo plovoučku já ne -jde z toho zima není to útulné,ale praktické.Tady v domě mají lidi celé stěny až do stropu .I dokonce na nožkách..nekteří.
Nikoho jsem se nptala na lustr nebo jaký mám stůl a další hovad,,,ny já se ptala pouze na oživení stěny..A jak psala Lucy tak obyváky jsou všechny na jedno kopyto. Na př...včera v pořadu Jak se staví sen,,,,,,Tak to bych byla nešťastná..
Dámy..tak už toho plkání bylo dost tak se nenamáhejte.
"zavináč", na fotce je vidět jen stěna s tmavým nábytkem, ale není vidět atmosféra pokoje celého. Máte krémovou sedačku, možná to nakonec ladí, ale chybí fotka celého pokoje. Možná by stačily bílé doplňky, dekorace, váza, keramický kořenáč. Jinak vidím, že máte čisto a naklizeno, jste pořádná ženská...
pt,,,,,ano máte pravdu není vidět co je na druhé straně,ale tady rádcové..to jim nedochází ,,,pak je to i prostorově jiné,na fotce je to blízko u sebe- což nemám,,,Mám hezký byt ,každému se líbí ,jen jsem chtěla trošku zkombinovat .Ale tady jak bych píchla do vosího hnízda ,,
já se jich neptala na jiné věci ať vyhodím koberes .či lustr ,dám si plovoučku,nebo tapety..Na to jsem se nikoho neptala a ,,nemám tady vůbec tmu,mám širkoké okno ..a bílý bych už nesnesla bodá to do očí,,je to nepříjemné
Bohužel.to nejde vyfotit celé ,,jak jsem psala nemám na to objektiv .,,ale to těm druhým nedochází.Děkuji za vaše slova.
Otázka zněla "mám černý obyvák a chtěla bych se zeptat,jestli to jde zkombinotat nějaké části na bílou barvu". Pokud jste myslela něco jiného, měla jste to popsat líp. Ne stylem "bydlení mám jak na hřbitově, jak to prosvětlit".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.