Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lávová lampa

Od: lasiecz odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

prosím Vás, mám doma lávovou lampu. Bohužel mi tu nějakou dobu stojí a ta hmota uvnitř už se nedá nijak "roztavit" a je z toho pouze velká hrouda uprostřed lampy viz. obrázek.

Dá se někde sehnat pouze to sklo s tou hmotou? Nebo se musí koupit celá lampa?

Děkuji :)

Lávová lampa

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trevor*
hodnocení

0x
Zkusil bych tu hmotou nějak roztavit.. až by trochu povolila tak by spadla a tam už by se ohřála od žárovky.. když s tím zatřepete nespadne?
lasiecz
hodnocení

Bohužel, hmota se nejdřív přilepila dole a tam začala strašně tmavnout (připalovat se), tak jsem s tím zaklepala a vyjela nahoru i s tím tepelným kroužkem (pokud se tomu tak říká). Ten je v té hmotě nahoře. Tak nevím.

trevor*

Zkoušela jste tu lampu nechat delší dobu zaplou?

lasiecz
hodnocení

Ano, teď jela 2 hodiny a nic. Rozálená je celá.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Položil bych ji na delší dobu, klidně několik dní, někam do tepla a občas s ní pohnul. Pokud se ta hmota nedostane do původní formy, tak to bude zřejmě na vyhození.

doplněno 07.05.16 19:48:

Za okno, na balkon. To s tou teplou vodou mě napadlo jako první, ale to prohřátí nebude záležitost na minuty nebo na hodinu.

lasiecz
hodnocení

Celý den je v pokoji. Kam jinam ji dát aby byla stále v teple? :/ Hold dlouho stála a nesvítila, nemohla jsem zaboha najít tu žárovku až dnes v Baumarktu. Popřípadě se jen ta láhev koupit nedá? :(

trevor*

Tak mě teď napadlo. Vzít nějaký hlubší hrnec, dát tam jenom tu láhev a po špunt zalít vodou. Ten špunt ať není ve vodě! Hrnec i s láhví na plotnu a nechat ohřát.. Ale né nějak extra aby to neprasklo :-D Pomalu bych zvyšoval teplotu dokud by se hmota nerozpustila.. Řekl bych že by to šlo

lasiecz
hodnocení

To je dobrý nápad :) Po hokeji se na to vrhu a zkusím to udělat a hned napíšu, jak to dopadlo.

trevor*

A jestli se nepovede, tak na aukru seženete pěknou za pár šlupek.. Z wikipedie: Provozní teplota různých lávových lamp se liší, ale většinou je kolem 60 °C. Pokud je v lampě příliš silná žárovka, zůstává vosk nahoře, pokud příliš slabá, zůstává dole...

lasiecz
hodnocení

Mám přesně tu stejnou jako na začátku, s tím problém nebude, spíš to jen dlouho stálo a nesvítilo. Zkusím tu vodu třeba to pomůže.

trevor*

Jen jsem chtěl upozornit na tu teplotu, že stačí kolem 60+-

lasiecz
hodnocení

Jasný chápu moc děkuji :)

Jen tak mimochodem, ta hmota v te kapaline je vetsinou barevny vosk, takze, pokud se nepovede spravit, tak skusit aktualni hmotu vypreparovat a nahazet do puvodni kapaliny vosk treba ze svicek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]