Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás, mám doma lávovou lampu. Bohužel mi tu nějakou dobu stojí a ta hmota uvnitř už se nedá nijak "roztavit" a je z toho pouze velká hrouda uprostřed lampy viz. obrázek.
Dá se někde sehnat pouze to sklo s tou hmotou? Nebo se musí koupit celá lampa?
Děkuji
Položil bych ji na delší dobu, klidně několik dní, někam do tepla a občas s ní pohnul. Pokud se ta hmota nedostane do původní formy, tak to bude zřejmě na vyhození.
doplněno 07.05.16 19:48:Za okno, na balkon. To s tou teplou vodou mě napadlo jako první, ale to prohřátí nebude záležitost na minuty nebo na hodinu.
Celý den je v pokoji. Kam jinam ji dát aby byla stále v teple? :/ Hold dlouho stála a nesvítila, nemohla jsem zaboha najít tu žárovku až dnes v Baumarktu. Popřípadě se jen ta láhev koupit nedá?
Tak mě teď napadlo. Vzít nějaký hlubší hrnec, dát tam jenom tu láhev a po špunt zalít vodou. Ten špunt ať není ve vodě! Hrnec i s láhví na plotnu a nechat ohřát.. Ale né nějak extra aby to neprasklo Pomalu bych zvyšoval teplotu dokud by se hmota nerozpustila.. Řekl bych že by to šlo
A jestli se nepovede, tak na aukru seženete pěknou za pár šlupek.. Z wikipedie: Provozní teplota různých lávových lamp se liší, ale většinou je kolem 60 °C. Pokud je v lampě příliš silná žárovka, zůstává vosk nahoře, pokud příliš slabá, zůstává dole...
Mám přesně tu stejnou jako na začátku, s tím problém nebude, spíš to jen dlouho stálo a nesvítilo. Zkusím tu vodu třeba to pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.