Nejste přihlášen/a.
V zahrádkářské kolonii máme plot(80cm),protože parcela je kolem páteřní komunikace. Protože už dřevěné plaňky mají skoro životnost za sebou (25 let) uvažuji,že bych jej vyměnil za plastový. Viděl jsem jich několik kolem RD,ale v rozdílné kvalitě -barva byla vyšisovaná (zřejmě nebyly staré). V jednom případě byl i krásně hnědý,vypadalo to,že i po letech je stejněbarevný.Bohužel jsme se majitele nestačil zeptat na výrobce nebo dodavatele. Pokud máte tento plot,jaké máte zkušenosti?
bílý plot z dutých profilů - plast podobný jako na okna, působí trochu nepřirozeně
barevné duté profily - bohužel dochází k vyšisování
barevné kašírované (polepené folií) duté profily - vyšší cena, stálobarevnost, jako plastová okna
plné profily - recyklát, barva hnědá nebo cihlově červená, stálobarevné, výborný poměr cena/užitek, montážní profily zinkovaný poplastovaný profil ve stejné barvě, čím déle venku tím vypadají lépe, zkušenost více jak 12 let, více na www.recyklace.cz
WPC profily - kombinace dřeva a plastu, vzhledově super, vyšší cena je vyvážena kvalitou (záruka až 25let), více na www.woodplastic.cz
DOPORUČENÍ
pohledová strana WPC, ostatní recyklát
Máme ho dva roky, vč. velké brány, zatím spokojenost. Co udělá za 10 let nevím, ale očekávám, že snad nic. Plaňky se prodávají různých rozměrů, tloušťky a asi ni kvality. Vybírala jsem tak, aby byl plot trvanlivý a co nejlevnější. Nakonec se mi povedl husarský kousek. Vzhledem k tomu, že plůtek na zídce měl být nízký, spočítala jsem, že do dlouhé laťky, která nevyšla úplně nejlevnější, se vejde laťka 2x, bez větších odřezků, tedy ve finále nejlevněji vyšla. Je to klasika, asi 6 cm široká, ale 2 cm silná. V tmavohnědé barvě k nerozeznání od dřeva. Překlady jsou kovové, aby se to náhodou neprověsilo. Musíte hledat a porovnávat nabídku na internetu. Nejlépe ve Vašem městě, či okolí. Těch pár planěk Vás nezatíží a nemusíte se už o plot starat. Sousedi mají už 10 let bílý a kupodivu, pořád vypadá z dálky stejně. Mají plaňky hladké, my s mírným reliéfem, tedy vzhledově drsnější.
Dnešní plastové plaňky jsou úplně o něčem jiném, než když se objevily před lety jako novinka. Ty tmavě hnědé vypadají i z blízka velmi pěkně, a hlavně bezúdržbově.
Bílý plot ze začátku hrozně svítí a je dobré mít k němu ještě něco bílého, třeba balkonové zábradlí. Viděla jsem i starorůžovou omítku a přes plot hozený velký keř /sadová?/ červenou růži. Měli to sladěné, tak to bylo vcelku přijatelné, ale samozřejmě záleží na typu domu a okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.