Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení termostatu

Od: heterak® odpovědí: 6 změna:

Pokud mám elektrické topidlo a chci ho ovládat přes externí pokojový termostat,jak tyto zařízení propojím aby vše fungovalo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

2x

Často se to řeší tak, že kabel od termostatu se natáhne do rozvaděče, kde se jím ovládá stykač topidla. Stykač už může spínat jakýkoli radiátor.

hodnocení

A schémátko by nebylo? Nějaký sem nakreslil ale chci si ověřit jestli to mám správně.

Jinak mám ještě další podotázky:

1. Jak je to u bezdrátového termostatu. Lze ho v tomto případě využít?

2. Jde to udělat i bez stykače? Tedy tak,že proud pro topení bude procházet přes termostat . Je termostat určen i pro průchod např 2kW nebo slouží jen jako impulsní zařízení pro spínání stykače? U 3 fázového topidla je to asi jasné. To musí přes stykač,ale u jednofázového topidla?

doktpr365*
hodnocení

0x

Dost mlo informací,jaké topidlo,jaký termostat,co požaduješ od termostatu? Aspoň nějaký nákres.

hodnocení

Topidlo "stropní panel". Ještě nevím jestli 3 fázový nebo 1 fázový. Termostat nevím jaký,proto se ptám...

hodnocení

0x

Pro jednofázový ohřívač do cca 3,5kW třeba tento zkraceno.cz/... programovatelný, lze nastavit hysterezi, ...na trhu je hodně podobných ..termostat dáte do zásuvky a z něho napojíte topidlo...

doplněno 07.05.16 09:50:

Případně bezdrátový zkraceno.cz/... v kombinaci s zkraceno.cz/... Trojfázový spotřebič navíc se stykačem...

doplněno 07.05.16 10:52:

Tak v tom případě ty další odkazy...

hodnocení

Já mám ale namysli prostorový termostat který je vzdálený od topidla a ne termostat vložený do zásuvky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]