Nejste přihlášen/a.
Pokud mám elektrické topidlo a chci ho ovládat přes externí pokojový termostat,jak tyto zařízení propojím aby vše fungovalo?
Často se to řeší tak, že kabel od termostatu se natáhne do rozvaděče, kde se jím ovládá stykač topidla. Stykač už může spínat jakýkoli radiátor.
A schémátko by nebylo? Nějaký sem nakreslil ale chci si ověřit jestli to mám správně.
Jinak mám ještě další podotázky:
1. Jak je to u bezdrátového termostatu. Lze ho v tomto případě využít?
2. Jde to udělat i bez stykače? Tedy tak,že proud pro topení bude procházet přes termostat . Je termostat určen i pro průchod např 2kW nebo slouží jen jako impulsní zařízení pro spínání stykače? U 3 fázového topidla je to asi jasné. To musí přes stykač,ale u jednofázového topidla?
Pro jednofázový ohřívač do cca 3,5kW třeba tento zkraceno.cz/... programovatelný, lze nastavit hysterezi, ...na trhu je hodně podobných ..termostat dáte do zásuvky a z něho napojíte topidlo...
Případně bezdrátový zkraceno.cz/... v kombinaci s zkraceno.cz/... Trojfázový spotřebič navíc se stykačem...
Tak v tom případě ty další odkazy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.