Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká anténa

Od: amidamaru* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu,jakou venkovní anténu sehnat na DVBT,pro dobrý příjem polských a českých programů.Jsem v Třinci a na vysílač Wisla je to letecky cca-30km.Jiný směr je zastíněn domy.Nechci volat anténaře.Nova,prima,atd.začínají až od 610mhz.Skusit širokopasmovou,nebo směrovou?Na sito chytám 56 programů,ale co se týče českých trhají./slabý signal/

Poradte.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Záleží na poloze vysílačů a taky na vertikálním/horizontálním vysálání. Co tak dvě směrové antény?
Mám dobré zkušenosti s anténou ve tvaru disku z polské tržnice. Mívají ji za 3-4 stovky. Není úzce směrová takže vezme i vysílače z více smerů. Zesilovač je silný takže chytim v Hradci Králové i programy z Liberce což je o hodně dál než potřebujete vy. Jediná moucha na kráse té antény je u nás to že jeden multiplex běží na 60 kanále a zesilovač to míchá s LTE pásmem mobilních operátorů. Jestli u vás na kanálech 60+ nic nemáte tak je to super anténa.
amidamaru*
hodnocení

Večer se podívám,co chytá 60.kanál.Jestli nic,tak kupuju.Předem dík za radu.Málem jsem se chytil na síto/polské/za 50 zlotých.Cenově je sice stejná,ale dizainově...

Ta polská síta mívají zesilovač až 32db.A tou už dělá neplechu, když máte multiplex na jakýchkoli sousedních kanálech. Navíc jsou směrová. Taky jsem je dřív míval, ale právě kvůli polským kanálům z jiného směru jsem je vyměnil za disk, kterému to tolik nevadí.

eler
hodnocení

0x

Jsem anténář. Tato otázka a odpovědi budou mít stejnou vypovídající hodnotu, jako kdyby jsi se zeptal " Bolí mě na prsou, co si mám vzít. K lékaři nechci"

Rady typu "antény ve tvaru disku" je na úrovni homeopatik.

dvbfan
hodnocení

0x

Správnou anténu vám po internetu nikdo neporadí, tu lze vybrat jedině na základě naměřených hodnot signálu v daném místě. Navíc pokud chcete v Třinci přijímat české i zahraniční programy, je třeba použít minimálně dvě antény a dále řešit slučování kanálů, atd. Taky jsem z Třinecka, občas něco montuji a měřák je pro kvalitní výsledek nezbytností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]