Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku.
Dělám chodník u dílny asi 4x1m. Zabetonoval jsem obrubníky, nasypal asi 7cm těch ostrejch kamínků (4-8mm) a položil betonovou dlažbu o rozměrech 50cmx50cmx5cm. Jenomže tam jsou nerovnosti. Můžu to přejet vybrační deskou s gumou? Vím že se to používá na zámkovku - moho tu vybrační desku použít i na tuto dlažbu? Nebo to rozebrat a po jedná pořádně dorovnávat a poklepávat gumovou paličkou?
Ahoj.
Taky dost záleží, jestli ty dlaždice mají v sobě nějakou roxorovou výztuhu. Jestli ne, hrozí jejich prasknutí. Radši si to ještě rozeber a polož znovu a pořádne rovnej do nějaké latě. Doklepnout můžeš lehce paličkou. Jde to. Taky jsem to kupodivu dělal. Ta zámkovka je lehčí na ruce.
Obecně se takové formáty dlažby vibrací nezhutňují, pominu-li možnost prasknutí, stejně to nemá smysl, neboť plocha vibrační desky je skoro rovna ploše dlažebního prvku, podle mne by se nerovnosti ještě zhoršily. 7cm 4/8 je až moc, to může být také příčina nerovností, též záleží na tom, zda to bylo spárováno a co je pod vrstvou 4/8.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.