Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravy v obecním bytě

Od: m123* odpovědí: 5 změna:

Nevíte někdo na jakém principu se určuje jakou opravu musí hradit nájemník a jakou hradí pronajímatel? Před časem mi blbl záchod, tak jsem byla na bytové správě a opravu mi uhradili celou / cca 500,- kč /. Teď mi přestal fungovat zvonek a otevírač dveří. Bylo mi řečeno, že si to mám zařídit sama. Přitom ta "krabice" u vchodu je na klíč, který nemám. Elektrikář si účtuje za dopravu, materiál, práci + prý, že ještě bude mít lítání kvůli tomu klíči. Jak to tedy je? Díky.

doplněno 05.05.16 21:55:

Takže drobná oprava za litr a ještě nevím kde sehnat ten klíč :( . Je to takový ten panel u vchodových dveří do domu. V bytě je totiž ten domovní telefon ok, takže je chyba někde vchodem a 5. patrem kde bydlím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Vaše závada zvonku jde za obcí. Nevím ale co myslíe otevíračem dveří a jakých dveří. Záleží i co máte uvedeno ve smlouvě a dále, kdy smlouva byla uzavřena. Před/po platnosti nového obč. zákoníku.

m123*
hodnocení

V bytě bydlím 15 let a opravy tam vůbec uvedeny nejsou. Cokoliv jsem kdy potřebovala, tak někdo došel. Teď je na správě domu nějaká nová paní a nejde to. Ale třeba je to tím novým zákonem. To fakt nevím.

lucie*
hodnocení

0x

tady to máte pěkně napsáno... rvreality.cz/... patří to do drobných oprav a ty si hradí nájemce.

doplněno 06.05.16 17:27:

...ale NOZ udělal plno změn,některé opravy se těžko posuzují...jako třeba ten její zvonek,ani my na dálku netušíme co jí vlastně nejde,třeba to netuší ani bytový technik,proto jí odbyl.Chtělo by to jednoduše popsat co vlastně nejde.

doplněno 06.05.16 17:30:

...jo a ještě...pokud je problém u zvonku(venku u vchodu)tak nevím co tady tazatelka řeší?Tohle se řeší s příkazníkem domu(hospodářem,důvěrníkem)ten potom informuje techniky a zjistí se kde je chyba a kdo to platí.Zařízení společných prostor obstarává domovník ve spolupráci s majitelem.

hk

Tazatelka se ptá na zvonek od domovních dveří, který je součástí společných prostor, ne cingrlátko, co má v bytě a co jí zřejmě funguje - jak píše. Takže nejde o drobnou opravu, kterou si má hradit nájemce bytu.

slzicka*
hodnocení

0x

Otevírání dveří je co? ten kod co se mačká u vchodových dveří? To je ve společných prostorech a do toho zasahovat nesmíte, to musí nechat opravit vlastník domu. Nahlaste mu závadu písemnou formou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]