Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo na jakém principu se určuje jakou opravu musí hradit nájemník a jakou hradí pronajímatel? Před časem mi blbl záchod, tak jsem byla na bytové správě a opravu mi uhradili celou / cca 500,- kč /. Teď mi přestal fungovat zvonek a otevírač dveří. Bylo mi řečeno, že si to mám zařídit sama. Přitom ta "krabice" u vchodu je na klíč, který nemám. Elektrikář si účtuje za dopravu, materiál, práci + prý, že ještě bude mít lítání kvůli tomu klíči. Jak to tedy je? Díky.
Takže drobná oprava za litr a ještě nevím kde sehnat ten klíč . Je to takový ten panel u vchodových dveří do domu. V bytě je totiž ten domovní telefon ok, takže je chyba někde vchodem a 5. patrem kde bydlím.
Vaše závada zvonku jde za obcí. Nevím ale co myslíe otevíračem dveří a jakých dveří. Záleží i co máte uvedeno ve smlouvě a dále, kdy smlouva byla uzavřena. Před/po platnosti nového obč. zákoníku.
tady to máte pěkně napsáno... rvreality.cz/... patří to do drobných oprav a ty si hradí nájemce.
...ale NOZ udělal plno změn,některé opravy se těžko posuzují...jako třeba ten její zvonek,ani my na dálku netušíme co jí vlastně nejde,třeba to netuší ani bytový technik,proto jí odbyl.Chtělo by to jednoduše popsat co vlastně nejde.
...jo a ještě...pokud je problém u zvonku(venku u vchodu)tak nevím co tady tazatelka řeší?Tohle se řeší s příkazníkem domu(hospodářem,důvěrníkem)ten potom informuje techniky a zjistí se kde je chyba a kdo to platí.Zařízení společných prostor obstarává domovník ve spolupráci s majitelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.