Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obtěžuje nás sousedův hlasitý plašič krtků

Od: prichodko* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, může mi někdo pomoci, sousedi si instalovali vedle na pozemek hned vedle našeho dvorku kde trávíme poměrně dost času solární plašič krtků který každých cca 30 vteřin vydává a 5-ti vteřinový brumivý zvuk. není to nějak hlasité nicméně když sedíte venku na dvorku na lavičce a je ticho tak jej slyšíte , Nejhorší je to večer a za tmy když sosáte klid večera . Po čase se to stane docela obtěžujícím a nepříjemným a zacnete to vnímat a v podstatě už čekáte na to kdy to znova zabzučí. Se sousedem není řeč , je nějaké řešení které by vedlo k úspěchu , nevím jestli se mi na úředě nevysmějou a neřeknou že jsme nervozní . Nevadí mi hudba nebo party ,ale tohle je systematicky se opakující bzukot který prostě časem stále vnímáte a je to nepříjemné, poradí někdo Problém je v tom , že soused to dal do části své zahrady kam prakticky nechodí , takže mu to samozřejmě nevadí . Děkuji .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tozinek
hodnocení

2x

nejste v tom sám, já to řeším druhý rok...přes ouřad jsem to neřešil...vypnul sem mu to, když tam nebyl...pak jsme se zhádali...myslim, že úřad v tom nepomůže..paradoxně oni v tom žijí půlrok na malém pozemku a nevadí jim to...moc sem neporadil...uvidíme, co ostatní

krajiccz
hodnocení

2x

Ano, pořídit si opravdu bezproblémové sousedy je naprosto nemožné. Ať už jsou to neustále štěkající, všudeseroucí, chlupaté potvory, nebo pálení trávy a jiného bordelu, když zrovna sušíte prádlo, anebo instalace "podprahového" odpuzovače sousedů. Na úřadě s tím nepořídíte. Hádat se se sousedem, to je jako kdybyste mu radil, aby si koupil ještě jeden. A i kdyby to zařízení nefungovalo, pustil by to, jen aby vás "potěšil". Věřte, že nejlepší řešení je se sousedem si o tom plašiči promluvit, nechat si ho doporučit, koupit jeden pro sebe a zhruba po týdnu zařídit aby ten jeho přestal fungovat (v noci se jej zmocnit, uvnitř něco pocuchat a vrátit na místo). Za další dva dny poroucháte ten svůj. Pak si na to svorně zanadáváte, vyhodíte a máte vyřešeno.

Další, a zřejmě poslední, variantou, jak se toho zbavit je, že se naučíte dělat krtince a pár mu jich postavíte okolo toho zařízení.

arakain77*
hodnocení

1x

Napred zastrelit krtka,pak plašič a nakonec souseda.Když nepomůže to první,to třetí určitě

prichoddko
hodnocení

Děkuji ještě jednou se zkusím domluvit po dobrám a potom to zkusim přes úřad.

jirkamatapat*

Na úřadě nepořídíš,zkusil bych alarmovou sirénu někdy v době kdy se chystá jít spát.Potom bych tvrdil,že ten jeho plašič krtků nahnal ta zvířátka přímo pod alarm.

dxt
hodnocení

0x
Kupte sousedovi k vanocum bateriový plašič, který se umísťuje pod zem. K tomu čtyři monočlánky. Vydrží to rok a funguje. Neuvidí ani plašič, ani krtince a vy máte klid. deramax.cz/...

moula*
hodnocení

0x

Mému dědovi 10 metrů od obytné místnosti a 5 metrů od zahrady byla povolena ouředníky v právně-neprávním státě továrna s proměnlivým hlukem každých 20 vteřin v rozmezí 20 dB t.j. 40-60 dB, když se otevřou okna neb dveře tak se hluk ještě navyšuje, a to nepřetržitě 24 hodin denně, včetně víkendů a svátků, při stavebním řízení, ani v odvoláních za patnáct let v Banánové republice nezmohl nic. Údajně aby nebránil v podnikání, nebo jak pak kdyby byl vedle panelák, kdyby se postavila protihluková stěna firma by byla diskriminována a další vynikající primitivní blábolky. A to rozhodovali JUDráci, Magráci ministerstva a další šlechta, žádní obyčejní ouředníci.Hlavně, že mají urození ouředníci u žlabu starost o dodržování práv u potomků Mao Ce Tunga, Kimíka, Putínka a dalších

jiri74
hodnocení

0x

Dobrý den,momentalně jsem ve stejné situaci s tím rozdílem,že to soused dela naschval a plašičů použil rovnou pět.Ví ,že nas to obtěžuje a uřady mi nedokáží poradit.Jak jste to vyřešili.Děkuji za odpověd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]