Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou lednici koupit?

Od: ruze® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Rozhodli jsme se,že si koupíme novou lednici.Stará má už 17 let a je ,,zralá na výměnu,,ikdyž ještě slouží. Trochu jsem se už na Netu i v obchodech dívala,čtu doporučení,recenze... Mám takovou představu: 185-200 cm, volně stojící,mražák dole a aby se už nemusel odmražovat. Preferuju A+++ nebo aspoň A++.max. 18 tis. Na trhu je nepřeberné množství,dívala jsem se na nějaké např. Samsung,Beko,Bosch,LG, prý i Romo dělá dobré lednice,no opravdu nevím.Pokuď se někdo orientujete,poradíte mi na co mám hlavně koukat a na co si případně dávat pozor? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bd
hodnocení

1x

Liebherr nebo jak se to píše, je asi top a cena tomu odpovídá. Mám elektrolux 8 let a bez poruchy. Rodiče vystřídali kde co a třeba LG 2-3 roky stará stačilo ji na dovolenou vypnout a bylo po ní. Opravář řekl čím víc elektroniky tím hůř, v dnešní době je to kus od kusu rozdíl, např. myčka whyrpool 7 let dobrý - sestra stejný model a věčně oprava ( s Bekem je spokojená) já přešel na značku Bosch (myslím že to je v Českých Budějovicích) a super zatím bez problému. U ledniček bych šel po funkci NO FROST (bez nutnosti rozmrazovat = netvoří se velká vrstva námrazy) kontrolovat šířku vnitřní části, některé při stejném objemu jsou hodně uzské, důležité je pevnost - masivnost uchycení polic a zásuvek v mrazáku, moc šikovná je drátěná police pro lahve, oddělené ovládání chladnička-mraznička,...ostatní dle vašich požadavků. dnes jsou top výrobky kde si zadáte na display seznam potravin, hlídá vám to trvalivost, online nákup jak si nastavíte ( jen zazvoní poslíček a nestaráte se jestli vám chybí něco oblíbeného) to jen tak na okraj vždy záleží co od výrobku očekáváte, co se tíče výdrže asi bych řekl že dnes 10 let je hodně.

Též sem zatížen na značku Liebherr mam jí skoro 15 let a za tu dobu jediná porucha odešel termostat na chladničce jinak na ní nedám dopustit

hodnocení

0x

měl jsem tu opraváře na ledničku mám elekrolux po zkončení záruky přestala chladit, opravář to opravil, ptal jsem se ho co by on jako opravář si koupil za ledničku řekl vestfrost nikdy jsem o takové značce neslyšel asi tak ode mne

cesmina*
hodnocení

0x

Jsou to asi 3-4 měsíce co jedné známé odešla asi po třech letech chladnička BEKO. Když jsem se jí ptala jakou si koupí tak řekla ,že BEKO a ROMO nechce.

martinjuricek

ono je docela rozdíl mezi Beko a Beko. Záleží, kde byla vyrobena. z Rumunska nejsou moc kvalitní a ani co se výbavy týče nejsou na tom o moc lépe. Dá se říct, že to jsou základní řady

martinjuricek
hodnocení

0x

Určitě bych koukl na Samsung a LG. Pěkné lednice, s minimem poruchovosti. Když bych Beko, vzal bych dražší kategorii a koukal zda má no ftost a výroba, aby byla turecká. Ono je pak otázkou, jak se Vám budou líbit.

hodnocení

0x

máme siemens - něco podobného mall.cz/...

ten typ už neprodávají - funguje cca 8 let poz jediného problému a je podle mého názoru dost tichá. Ona výdrž nemusí záviset jen na kvalitě lednice. Například pravidelné čištění nebo chlazení jídla v počtu odpovídajícímu lednici velmi ovlivní potřebu provozu. Také je třeba vědět, že "chladnička"- chladí na 3-6°C a nemá mrazit i horní část.

fex
hodnocení

0x

My máme cca 2 roky Samsung a jsme s ní spokojeni. I když nás od ní odrazovali kvůli servisu.

hodnocení

0x

Zdravím,tak Vestfrost máme 25 let bez jediné poruchy. Ano vím,že asi hodně žere elektriku,ale za tu věrnost nějak nemáme srdce ji vyměnit za novou. Samozřejmě jsme už lepili nějaké ty plasty,ale jinak super.

PS: Proč spousta lidí říká mražák,když je tam mráz a ne mráž.*smich* JISKRA

mp*
hodnocení

0x

Osobně bych si znovu koupil tento typ mctree.cz/... . Bohužel trochu podražila. Máme v rodině 3 kusy a spokojenost. Hlavně možnost dynamického chlazení - to jest větrákem, který rozhání chlad rovnoměrně v lednici. Což je hlavně výborné, když se do ní hodně chodí. Dá se vypnout, pak máte teploty různé. O mrazáku ani nevím, odmrazuje se sám. Nastavení teplot je přesné. Prostě se mě v ní nikdy nic nezkazilo její vinou. Na značku Liebherr nedám dopustit. Ale i když se rozhodnete pro jiný typ, tak bych trval na dynamickém chlazení. Jinak spíše než to A+, A++, A+++ bych se soustředil na kilowaty. Je to stejně jen orientační. Nejvíce záleží, jak často budete do lednice chodit a kolik toho budete zamrazovat. A v jaké teplotě bude v provozu. Samozřejmě dynamické chlazení a mrazení je energeticky náročnější.

hahanaj*
hodnocení

0x

máme tuto a spokojenost

alza.cz/...

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi,zatím se přikláním k Samsungu,ale ještě jsem se na 100% nerozhodla.

tyfan*

Zdravím. Asi 6 roků zpátky jsme pořídili rodičům Liebherr a musím uznat, že asi právem to bude TOP1 mezi spotřebiči. Byla sice dražší, ale bez jediné závady. Osobně si myslím, že Samsung i LG lednice umí. Jen je potřeba si vybrat ten správný typ. Beko bych asi nekupoval, pokud bych neměl prověřeno, že se jedná o typ vyrobený "kvalitně" (mimo Čínu a Rumunsko). Případně si můžete pročíst nějaké recenze např: na Heuréce. Přeji co nejlepší výběr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]