Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , u rodičů chci zrušit kotel na uhlí a přejít na topení elektrickým kotlem .Systém funguje jako samotížný s otevřenou expanskou.,objem systému cca 200l.Je možné systém dále použít s otevřenou expanskou i když v elektrokotli je oběhové čerpadlo, oběh. čerpadlo je asi nutno použít ,protože vývody trubek z elektrokotle budou slabé,
děkuji za odpověď, Trojan mob. 724607181
ne sice uplne odpoved, ale take k veci.. doufam, ze je pak budete dotovat nebo ze mate spoctene kolik vas to bude stat mi staci na sezonu 13-15q cerneho orechu cca 600Kč/q, zkratka max 10 tisic a mam tu furt 30C, tenke zdi a nezateplena podlaha. Chapu, ze rodice jsou starsi a uz nechteji tahat uhli (vsadim se, ze hnede, ktere nema vyhrevnost a musi se ho natahat kyble na jeden den topeni), nicmene pro leckoho je pak trochu "namahy" nic proti tomu, kolik si za tu pohodlnost zaplati. Kdyz si rekne taxikar o 250 na 1km, clovek ten kousek rad ujde
To se nedoplatíš,přeměna elektřiny na teplo je ta nejnáročnější co se spotřeby týče,vždyť jenom když si zapnu v koupelně halogenky,tak měřák lítá jak šílenej,to samý když prarodiče zapnou elektrický sporák
Pokud nechceš kotel na tuhá paliva(což je dnes mimochodem ta nejekonomičtější možnost) tak jdi aspoň do plynu,to pokud máš aspoň částečně zaizolovaný barák tak to se utáhnout dá.
Já bydlím na vesnici tak to mám nejjednodušší,dřeva je tady všude plno,větve a křoví nikdo nechce,pomelu to ve štěpkovači,nechám vysušit a mám s topením vystaráno,jedna velká hromada,cca tak 5 tun stačí bohatě na celou zimu,v pohodě to vytopí dvoupatrový barák i v těch nejtěžších mrazech a je to v podstatě zadarmo,jenom za palivo co projedu když dovážím dřevo a pak za elektriku na štěpkovač-navíc je to dřevo takže to nesmrdí tak jak když někdo láduje kotel petflaškama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.