Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
jako nekutil řeším otázku, jak připevnit truhlík s rostlinami na okení měděný parapet, který je velmi úzký. Trulíky bývají širší a rád bych co nejširší. Parapet je pouze 12 cm úzký. Napadlo mě přivyvrtat do okapu a zdi po dním profil L, aby na nich truhlíky přesahující paratet dosedli a závoreň je ani vítr nepřevrhne apod. Dle ostatních s tím zničím parapet a bude zatýkat za fasádu. Co kdybych šrouby a kolenim nich zasilikonoval či jinak zailozoval. Jak by jste řešili vy?
Díky za rady
Mám úplně stejný problém. Úzký plech, s mírným spádem, před oknem a široké, samozavlažovací truhlíky. Jsem velkým zastáncem systému nejmenšího odporu. A vymyslela jsem očko do ostění a pevnější drát. Truhlíky drátem k očku přivážu tak, aby truhlík nepromáčknul sklo. A takhle to dopadlo. Ověřeno po 2 roky.
Jako jedinou možnost vidím využít větrací otvory v rámu okna. Jakýkoli jiný zásah do rámu, parapetu nebo fasády bych si určitě nedovolil.
Na té první fotce nějaký otvor vidím. Možná jenom odtok. Chtěl jsem tím hlavně říct, že bych se nesnažil tam vrtat cokoli navíc. Lze případně uchytit i mezi rám a křídlo, ale to je všechno o posouzení na konkrétním okně.
Další možnost: rozpěrné tyče zkraceno.cz/... zkraceno.cz/... a třeba zkraceno.cz/... Další způsob fixpot.cz/... no, je hodně držáků, kdy nedojde při montáži k poškození fasády nebo těsnosti parapetů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.