Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bazén vybrat?

Od: martinjuricek odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

máme dilema ohledně bazénu, který si chceme dát na zahradu k RD. nejlépe bychom chtěli nějaký v zemi, ideálně aby se nemusel i přes zimu vypouštět. Přemýšleli jsme i o zastřešení. Máte nějaké postřehy, který by byl vhodnější? Případně musí se vydávat k výstavbě bazénu stavební ohlášení či povolení? Díky za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slzicka*
hodnocení

0x

Povolení je jen na kopané, a to jen na některé, jen když to přesáhne určitou plochu a hloubku, je to přesně definováno ve stavebním zákoně.

Lepší je kopaný a hlavně přelivový, ten se totiž super čistí, nevzniká na vrchu mastný pruh. Zastřešení je dobrá věc, bazén se lépe udržuje, já mám zastřešeno polykarbonátem. Stačí malej bazenek a k němu koupit protoproudTaky je super solonizační jednotka, bazém má krásnou vodu a nesmrdí chlorem. Ohřev je dobrý nějaké čerpadlo, já to má napojeno na vytápění domu.

mauntfild bych nekoupila :(

doplněno 05.05.16 15:49:

O mauntfilda leda ten nadzemní, nějakej úplně levnej v akci, ten vydrží jen pár let.

To mi připomíná, nedávno byla na ČT1 reportáž o reklamaci bazénu v mautfildu, během záruky jim zrezavěl a oni jim samo sebou reklamaci neuznali:(

Na kopané je nejlepší pozvat pár okolních firem, nechat si to od nich nacenit. Známá má Albixon, už ho má pár let a je spokojená. Já mám dělaný svépomocí, teda manželem :) Koupil jen to těleso bazénu, zbytek dělal sám.

Pokud nechcete do toho moc vrazit kupte si ten nadzemní.

martinjuricek
hodnocení

odkud by jste tedy kupovala bazén krom mountfieldu? Hledám něco levnějšího, co vydrží nějaký ten rok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]