Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lino na balkon

Od: jana222® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Je hoooodně hloupej nápad dát na balkon lino? Na balkoně je Ipa bez další pokládky nic nikde neteče a neprotéká.Balkon je využivaný jen zřídka na pověšení prádla atd..K sezení není využíván to je dole na zahradě.Byl tam 3 roky umělý trávník ale nic moc.spodek uplně vydrolený v horní části se držel prach zametat to nešlo.Ted mi napadlo tam hodit jen lino na to občasné vyběhnutí 2x5m.Jen si nedovedu představit co se může "odehrávat" pod linem když zaprší.Balkon má i docela pěknej spád.

děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Lze, ale nedoporučuji. Lino není děláno na venkovní použití a za dva roky jej můžete měnit.

Je lepší si koupit mrazuvzdornou dlažbu a vydláždit. Tak malý prostor Vás výjde na materiálu cca do 1000Kč a je to na furt.

doktpr365*
hodnocení

0x

Měl jsem ho na balkóně 15 let,je pravda že barvy trochu vybledbly,ale účel splnilo.Pak jsem dal umělý trávník ten vydržel asi 12 rokú a musel pryč protože se dávala dlažba v celém paneláku.

hodnocení

Děkuju.Dláždit nic nehodlám.Bud lino nebo zase trávník.Píšete že jste tam měl lino cca 15 let..Vyblednutí je mi jasné s tím počítám.Parádu na pověšení prádla nepotřebuji.Držela se Vám pod linem voda? nedělalo to problém? Můj balkon není zastřešen.Váš v paneláku byl asi schován že?

dík

doktpr365*

Lino bylo položené na betoně,voda žádná se nedržela,je to v paneláku tak,že nad tím stříška je

pt®
hodnocení

0x

Raději znovu ten umělý trávník...

jabraka*

Než umělý trávník,je praktičtější koberec zvaný čistící zóna.Není tak vlasatý a je mnohem mechanicky pevnější.

JABRAKA

hodnocení

Dobrý den.

P.Jabrako který konkrétně myslíte? Když pohledám internetem nabidne mi to koberce podobné tomu který mám v kufru auta.A ten je docela chlupatý,na gumovém podkladu takže to vodu nepropustí což si ymslím že by zorvna vodu propouštět měl a odtéct pak podlahou.Protože jinak vše zůstane v koberci.

Děkuji za tip.

jabraka*

Čisticí zona Atlas star je tvořena smyčkami z PP vláken.Je skoro nezničitelná,voda z ní odtéká podle mírného spádu.Já jsem ji před několika lety nalepil na schody paneláku před zimou,aby si důchodci nezlomili nohu na sněhu.Dá se pomocí kartáče a saponátu umýt vodou,lépe je ho občas vykärchrovat

. floorwood.cz/...

JABRAKA

pt®

Jabrako, s tím nesouhlasím. Čisticí zona je na gumě, to bude, jako to lino, a když se nacucá po dešti vodou, tak to velicé těžké a zatíží terasu. Kdžto ten trávník, je děrovaný a vodu nedrží.

hodnocení

0x

Lino jsem měla na balkóně 14 let, dokud jsem se neodstěhovala a dokonce vypadalo stále dobře. A ta úžasná údržba! Samozřejmě, že dlažba je estetičtější, ale také pracnější. Dnes mám velkou terasu s dležbou a musím říci, že lino se udržovalo ještě snadněji.

matylda*
hodnocení

0x

My jsme měli na balkoně (lodžie) asi 10 let jekor. Jeden rok na léto jsem jakýsi zbytek položila na zem dětem, aby si tam mohly hrát a pak se mi na zimu nechtěl dávat pryč. Je zvláštní, že na něj pršelo i sněžilo a celá ta léta byl stále stejný, dokonce ani zespoda nikdy nezplesnivěl, z čehož jsem měla strach. Jen jsem ho vždycky vysála když jsem vysávala ostatní a bylo sucho. Po dešti uschnul za chvíli. Pak se v celém domě dávala dlažba a lodžie se zasklívaly, takže teď už tam máme koberec normální. Ale ten jekor mě tehdy opravdu překvapil. Když jsme ho vyhazovali, byl stále použitelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]