Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla izolace

Od: beri49* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebuji zateplit stěnu dřevěné chaty. Mezera pro izolaci je 70 mm. Je účinnější dát izolaci síly 50 mm, aby byla víc "nadýchaná", nebo stlačit izolaci šíře 80 mm? Nebo je to jedno?

Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Izolace pomalu seseda. Date 50mm a za rok mate u stropu mezeru 5 cm. Spise bych dal tech 80 a i to bude sesedat.

figurek*
hodnocení

2x

u minerální vlny je to úplně jedno. Polystyrén a podobné deskové izolace nejdou stlačit ani o milimetr.

hodnocení

2x

Když máte mezeru 70m, dejte 60mm, nebo 70mm. Když dáte 80mm, izolovat bude jako 70mm, páč stlačením se sniží tepelný odpor.

isover.cz/...

hlavně co nejmenší lambdu!

doplněno 10.05.16 19:42:

beri, děkuji za poděkování, páč se to nestává často. Ale stáva se, lidé se lepší...

beri49*
hodnocení

Milane dík, to je odpověď, kterou jsem potřeboval :)

hodnocení

0x

vy nechcete mít přesně a bez potíží? nej-izolace.cz/...

beri49*
hodnocení

Ale jo, jenže tam kde jsem se díval měli buď 50 nebo 80 mm, navíc plotny mi moc nevyhovují. Ale díky, půjdu ještě na průzkum. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]