Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení zakladu domu

Od: ladik* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den ,chtěl bych poradit jak mám správně zateplit zaklady rodinneho domu,ale nemohu kopat podel zakladu.Někteří tvrdí že mam dát pod stavající zamkovou dlažbu polyestern,ale nevím jaký a jaké síli a hlavně jak hluboko pod dlžbu.Mockrád děkuji za vaše odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den proc potrebujete zateplit zaklady? co vas k tomu vede a zaklady by se museli zateplit stejne uplne az u nich a ne ze date polystyren pod zamkovou dlazbu je blbost a k nicemu ale uplne to nemusite vubec delat to jsou vyhozeny penize

ladik*
hodnocení

Dobrý den,děkuji za váš nazor,ale u mé odpovědi míramíra jsem napsal adresu kde řeši ten muj problem ,tak když budete mět chut,tak jse tam koukněte a napište mě svuj nazor.Zatím děkuji.

hodnocení

0x

Základy fyzicky jako takové se nezateplují pouze se izolují proti vodě a zemní vlhkosti. Zatepluje se podlaha nad nimi, a zdi. Možná je otázka formulována nepřesně! Ano polystyren (pokud byl na mysli) pod dlaždbou je opravdu nesmyslné. Nedělal si z vás někdo dobrý den . . . *smich*. Nechtěl jste spíše izolovat zdi sklepních prostor.

ladik*
hodnocení

Děkuji za vaš nazor,ale asi jsem se opravdu špatně vyjadřil.Na tomto odkaze www.allegro-praha/... v bodě 7 zateplení soklu a na obrazku č.4 je znazorněno spravné zateplení které nemohu provést,a na obrazku č.5 je to co jsem měl na mysli.Ja totiž polyestern soklu mam přetažen přes isolaci zdiva ale je to tak 6 cm přes a pouze k terénu.Takže mám strach z promrzaní zdiva a následného kondenzu zdiva.Děkuji za váš další nazor.

hodnocení

0x

Ctěl bych všechny ujistit, že se zateplují základy a v ojedonělých případech, kdy to jinak nejde se zateplují i vodorovně, jako pod zámkovou. Chce to kouknout na detaily zateplení ETICS, třeba:

czb.cz/...

a na monoha jiných webech.

Pokud to znáte je to normální.

ladik*
hodnocení

Dekuji za vaši odpověd,koukal jsem na ty detaili.Tak jsi myslíte že by takoví 5cm extrudak stačil,akorad na tech detailech je hned pod dlažbou.Ja si ale myslím že by tam měla být nějaká vrstva (písku) do ktere se poklada dlažba.

doplněno 16.08.09 21:12:

Ještě bych měl na vás jednu prosbu,ve sklepě se mi tvoří v jednom místě na podlaze kondenz vody.Mám částečně podsklepen dum,sklep je celí pod urovní terénu.Po obvodních stěnách mám mezi zdivem a zemí isolaci (polyestern 5cm) podla je tvořena nasledně 25cm kamenné drenážní vrstvy v kterých jsou vedené drenážní trubky do zběrné šachty,na tomto všem je folie potom beton sílí 20cm,dále isolace celkového sklepu(bitalbit S) ,potom vrchní beton síli 6cm a nakonec keramické dlaždice. Ve sběrné šactici mám ventil ,takže ho zavřu.Přesto se mi objevuje u prostřed sklepa voda(2dcl /za týden)Vubec si nedovedu vysvětlit čím to je možné,i ted v letních měsících a také v zimě kdy jsem topil a toto místo je 1m od kotle.Zkoušel jsem i větrání oknem a dveřma,ale pořad nic.Prosím zkuste mě poradit čím to muže být a jak bych to mohl odstranit.Mockrad děkuji.

ladíku, nezlobtese, ale zdali bude stačit 5 cm, je jako když se Vás zeptám, budou mě stačit tři knedlíky?

Izolace musí být podle projektu, když není, tak podle výpočtu s ohledem na ostatní izolace.

je to jako když si vlezete na mráz v kraťasech ale v péřové bundě. Bude Vám teplo?

Co zateplujete, jakou tloušku používáte, jaká okna?

ladik*
hodnocení

Mám zateplen nový dum mineralní vatou o síle 5cm na soklu 5 cm extrudáku,akorad při stavbě jsme opoměli na zaklady,a tak mám beton trochu rozlity do strany pod terenem.Soklovy extrudák me zasahuje asi 6cm přes isolaci domu,nekde je k terénu a nekde mírně nad terénem.Ted bych pravě pokladal zamkovku kolem celeho domu,tak bych chtel nějak ty zaklady odisolovat.

ano pak by stačil XPS 5 cm. Jen se dovolím zeptat, copak to máte za stěnu že jste ji zateplit jen 5 cm. Spočítali Vám bilanci vodních par?

ladik*
hodnocení

Omlouvam se za zdržení,ale měl jsem telefonat.Obvodové zdivo mám z HELEZU 40STI a a soklovu čast (2 šáry) HELUZ 36,5 STI. A co řikáte na ten sklep,jak jsem vám tam připsal do předchozí odpovědi.

nevšiml jsem si, ale zkuste mě kontaktovat ON-LINE. Jelikož jsem slíbil, že nebudu často dávat sem kontakt, zkuste si dát do vyhledávače milan.cukrar

a pak si mě najdete, zítra

výtka
Upozornění od sys clayman 17. 08. 2009 12:20:01
jsme domluveni, že celý kontakt ne, telefon by vadit nemusel ;)

Ano máte naprostou pravdu, jsme domluveni, ale já něco testoval, proto jsem nedal kontakt. Vyšlo to.

6030 902 651

doplněno 17.08.09 17:31:

chyba 603 902 651

ladik*
hodnocení

Dobrý den pane milancukrar,já jsem vás hledal na internetu ,ale nenašel jsem na vás přímo e-mail. tel.jsi zapíši ,ale ozvu jse vám až přijedu z pracovní cesty ze zahraničí(asi začátkem zaří).No ale pokud by jste měl nějaké řešní na tu vodu vesklepě,tak mě napište třeba na e-mail ladahadastok@seznam.cz Docela mě ta voda dost trápí.Zatím děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]