Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně obložit

Od: samurraj® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chybí mi obložit keramickou dlažbou od Raka horní balkónek. Je tam betonová podlaha, která není úplně rovná a na kraji balkónu, kde je zábradlí, tak tam je nalepený po celé délce plech kvůli vodě. Ten plech je přilepen nějakým gumoasfaltem a problém je v tom, že někde toho gumoasfaltu je více, někde méně a tudíž je rozdílná výška. Jak tedy vyřešit lepení obkladu? Prostě tam naprat co nejvíce lepidla nebo jaký zvolit postup? A pokud je i nerovnoměrná betonová podlaha, od jakého místa začínat?

Děkuji za odpověď.

Jak správně obložit
Jak správně obložit #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Potřebujete zubovou stěrku s většími zuby, laťku a vodováhu. Začněte od místa, které je nejvíc vidět, dobře měřte a držte spád směrem ven. Uprostřed balkonu vám nesmí vzniknout úžlabí. Jinak toho není moc co pokazit a při troše pečlivosti je výsledek vždycky dobrý. Jen bych poradil, místo lepidla použijte cement. Normální čistý cement, nahusto smíchaný s vodou. Lépe se s ním dělá.

Lepidlo budete mít úplně všude. Na gatích, na rukách, na hlavě, na botech, na psovi (jestli ho máte), na oknech, na dveřích, i na tom parapetním plechu. Prostě všude.

hodnocení

Díky za odpověď, no na cement se lepit nechystám, llepil jsem vždy na lepidlo a výsledek OK, jednou jsem lepil na cement a po čase to odpadávalo. Že se zaseru lepidlem je mi jasné (pes však zůstane ušetřen) :). Ovšem vždycky jsem lepil na jakžtakž rovný povrch, toto je premiéra, tak jsem myslel, jestli třeba by nebylo vhodné ten povrch vyrovnat nějak samonivelačkou apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]