Nejste přihlášen/a.
Ahoj kamarádi,
potřebuji poradit ohledně bazénové vody a reakci na chemické přípravky, neboť nejsem chemik. V loňském roce jsem měl vodu čistou, ale měla nízké pH. Nanečisto v kyblíku jsem si to vyzkoušel a potom jsem doplnil v bazénu pH+. Rakce byla taková, že voda byla mléčná. Bylo to na konci sezóny, tak žádný problém. Bazén jsem skoro vypustil na zimu a letos začal znovu. Na dně byl takový šlem, který jsem odstál a voda byla čistá. Nachloroval jsem jí šokem a po doplnění bazénu je voda opět mléčná. Předpokládám, že do zítra se vše usadí a budu opět vysávat. Vodu doplňuji z vodovodního řádu nikoliv studny. Připadá mě, že na povrchu se tvoří bublinky. Koukal jsem do chytrého návodu a tam je psáno, že za mléčnou vodu můžou jonty. Je to správná cesta nebo problém vyřeší rozjasňovač? Myslím, že nemusím ani uvádět název bazénové chemie, princip je u nich stejný.
V bazénu je potřeba udržet nejen pH vody,které je do určité míry zodpovědné za udržní prostředí pro rozvoj škodlivých mikroorganizmů a řas.Bez účiné filtrace,provzdušňování a likvidace nežádoucího živočišstva chemickými přípravky se voda nestane průzračnou.Ty chemické přípravky se nesmějí přehnat,aby se vůbec ve vodě dalo koupat.
JABRAKA
Ahoj.
Taky máš možnost si tu starost o vodu zjednodušit a i podstatně zlevnit. Podle kubatury si tam dej Modrou skalici. Koupít se dá v běžných drogeriích. Soused do 21m3 dal asi dvě lžičky krystalické skalice. Opatrně na chemicky zesvětlované vlasy žen a dívek. Mohly by pak vypadat jako Volšoveček. To se stalo dalším sousedům z bazénem o obsahu 28m3. Oni si tam taky dali něco. Něco jiného a ještě moc.
Pokud Vám voda ybělá, tak nemáte správné pH. Kupte si testovací soupravu na pH bazénů. Jedině pak můžete přewsně přidávat pH1, nebo pH-. Dále si kupte Aquamar sedmidenní chlorové tablety a po srovnání ph a přefiltrování vody dávkujte podle objemu bazénu a návodu tbl. Nebudete muset na vodu celou sezónu sáhnout, jen doplnit tabletu v plováku. Ušetříte si nervy i další drahou chemii. Kupuji velké balení (1,6 kg) a to koncem léta, kdy je v akci. Koupím klidně i na příští sezónu, do zásoby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.