Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím Vás o radu.
Postavil jsem si mezi svými pozemky plot v dobré víře, abych si předělil zahradu a okolí našeho rodinného domu, aniž bych tím kohokoliv jakkoliv omezil. Nevěděl jsem však, že i když stavím mezi svými pozemky, musím mít stavební povolení. Následovalo udání sousedů na stavebním úřadu a pokuta. Do této chvíle vše OK, zaplatil jsem za svoji chybu respektive neznalost a omluvil se. Ovšem stavební úřad po mě požaduje na základě požadavku souseda, abych v plotu udělal díru, že kdyby přišla velká voda, tak aby se voda neopírala o vrata souseda (má je asi o 20cm úrovňově níže než já), ale vtekla na můj pozemek. Pozemek je navíc v protispádu ( takže ani velká voda do kopce nepoteče) a nejsme v žádné záplavové oblasti.
Stavební úřad chce mít spíše jen klid, ale má na tohle nějaké právo? Mám navíc dojem, že je spíše právo každého z nás chránit si svoji nemovitost.
Děkuji za každou odpověď.
Jakýkoliv výsledek jednání mezi vámi, sousedem a stavebním úřadem bude mít negativní dopad na všechny členy těch dvou domů. Zkuste se nějakým způsobem dohodnout se svým sousedem, jinak zažijete peklo. A to bez ohledu, jestli máte nebo nemáte nárok na plot "v dobré víře".
Pokud chcete válku, pak můžete komunikovat se stavebním úřadem a učinit opatření, která zamezí možnostem sdělených sousedem - tj. např. kanalizace, přepady,... další drahé úpravy na vašem pozemku.
sousedy si člověk ne vždy vybere... já měl před stavbou pocit, že sousedka bude kamarádka a naše děti se budou hrát... Po pár letech jí umřel manžel a já se švagrem jsme jí pomáhali. Dnes mi neodpoví na pozdrav a každou větičku, která kdy z mých úst vyjde, považuje za nějakou urážku její osoby. Nevím proč, nikdy se mi nesvěřila a nechce se bavit. Ale garáž, terasu, chodník, podkrovku,... prosté má vše za děkuju.
Lidi velice rychle zapomenou na dobré a to špatné se zapomenout nedá... časem se jen zhoršuje. Váš "neústupek" bude důvodem, proč se děti budou nenávidět dalších 50 let... A ruku na srdce - kdyby to bylo tak nevinné, asi byste nedostal pokutu od úřadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.