Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na el. sporák?

Od: magdalen* odpovědí: 8 změna:

Ahojtě,

chtěla bych poprosit moudré o radu. Jak lze v panelovém domě, kde je ke sporáku jen přívod plynu, instalovat sporák na el. energii.

Děkuji za rady

doplněno 03.05.16 02:03:

Bohužel jste mi oba potvrdili, čemu jsem nemohla uvěřit. V dnešní době mi to přijde k smíchu, nebo spíš k pláči. Vyprdnu se na elektřinu a koupím sporák na biomasu, nebo spíš na solár? Asi na solár, protože ho platím, tak konečně budu mít něco zadarmo!

doplněno 03.05.16 02:04:

Bohužel jste mi oba potvrdili, čemu jsem nemohla uvěřit. V dnešní době mi to přijde k smíchu, nebo spíš k pláči. Vyprdnu se na elektřinu a koupím sporák na biomasu, nebo spíš na solár? Asi na solár, protože ho platím, tak konečně budu mít něco zadarmo!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jozka*
hodnocení

2x

Zrekonstruovat celou elektroinstalaci v bytě a připojení bytu předělat na třífázové.Drahá záležitost.

ctenar*
hodnocení

2x

Běžně se prodávají jednofázové sporáky. Natáhnout vlastní kabel od nového jističe v pojistkové skříňce.

Pořádně si spočítat spotřebu před změnou na 3fázový přívod do bytu. Může se to prodražit.

ctenar*

Ty jednofázové utáhnou jen 2 plotýnky naráz (velkou a malou) a ten okruh jede na 100%, proto je dobré ho mít na vlastním okruhu (jističi).

Cena je v podstatě za ten kabel od jističe (+ případně jistič), k troubě, tedy v podstatě nula nula nic.

Počkáme, co poradí ostatní.

doplněno 03.05.16 02:31:

Tohle měl být doplněk k mé předchozí odpovědi.

dam®
hodnocení

0x

Vážená, ona moudrá rada byla již napsána, jednoduše je dáno co se může a nebo kdo si dovolí pokoušet vlastní žití. zkráceně, el. sporák má nějaký proudový odběr, musíte počítat jistič, schopnost vedení jenž bude schopno převést proudové zatížení daného sporáku a až na konci bude možnost zapojení sporáku. Nemusíte mít mokrý šátek na čele, jen proto, že jste si pořídila el. varnou desku, je to jen technický problém a ten se dá většinou řešit. Pokud vám v řešení zústane plyn na varné desce a el. trouba, tak jste na původním a nemáte mít problém, pokud jste pro uplný el. sporák, tak raději pozvěte opravdu znalého, jenž vám dá solidní dobrozdání. Jen náznakem, pro představu oč v podstatě jde, je jen trouba, nebo celý sporák, jaký je přívod, jaký je jistič, jedná se o Al nebo Cu vodiče, jedna nebo tři fáze, to je jen nástin zdejší neznalosti elektro rozvodu u vás doma pro sporák a jeho spolehlivou práci. Pro bydlení v paneláku mate jistý garantovaný proud, velikost je dána vaším jističem u vašich odběrových hodin, najdete někde na chodbě, při vyšším odběru vypne jen váš byt, úplně. Bude fajn když napíšete parametry vašeho sporáku a snad i jen oblast v které bydlíte, určitě se najde řešení. To, že "najdete++" spíš platí pro neznalé.

hodnocení

0x

Proč chcete vařit i péci? na elektřině? Proč se vám plyn nelíbí, ikdyž provoz výjde mnohem levněji?

lidus*
hodnocení

0x

Asi jak kde ale u nás udělat zásuvku na el. troubu trvalo cca. půl hodiny. Bydlím v obecním paneláku, zvedla jsem telefon, za dva dny poslali pracovníka a žádná nová el. instalace se nedělala. Asi špatně ale mnoho let jsem el. troubu zapínala do prodlužky tažené za jádrem, zásuvka na jádře v kuchyni, nedělo se vůbec nic.

maara*
hodnocení

0x

Pozvat elektrikáře, těžko říct co doma máte a nemáte, ten vám rovnou předloží různá možná řešení a spolu vyberete to co vám bude nejvíce vyhovovat.

joudic*
hodnocení

0x
To slysim poprve ze nekdo chce dobrovolne plotynky, dyt se na tom neda varit a sezere to za rok proudu jak topeni primotopem.. Staci mi, kdyz mi dojde bomba a ja pak z lenosti varim par tydnu na male prenosne plotynce nez privezu novou bombu... 100 a 1. Bombu si vozim sam a stoji me 1000 za cely rok. Vas bude stat 1000 jediny mesic plotynek pokud varite denne. Do pronajmu s el. Plotynkami bych nesel, ani kdyby to bylo o 2000 levnejsi nez jinde, varim skoro denne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]